Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΗΣΙΜΑ

                                                                           

                                                                                          Αναδημοσιεύσεις από το διαδίκτυο

 
H Nokia παρέχει δωρεάν χάρτες here.net
 
Μια νέα δωρεάν υπηρεσία με τους «πιο ακριβείς και λεπτομερείς χάρτες που δημιουργήθηκαν ποτέ». Αυτό είναι πρακτικά το Here, η νέα πλατφόρμα με χάρτες και κίνηση στους δρόμους από την Nokia.

Η νέα υπηρεσία της Nokia είναι προσβάσιμη από κάθε υπολογιστή στη διεύθυνση 
here.net ενώ διατίθεται ήδη σε applications για κινητά Android, iPhone/iPad και φυσικά για κινητά τηλέφωνα Windows Phone όπως τα Nokia Lumia. Τι προσφέρει όμως πέραν από το ότι παίζει σε κάθε κινητό, αντίθετα με τα Google Maps που δεν διατίθενται ακόμα για iPhone/iPad;

Τα βασικά στοιχεία του Here είναι καταρχήν η ταχύτητα, η δυνατότητα προβολής του χάρτη σε πολλαπλούς τύπους απεικόνισης και η ενσωμάτωση χρήσιμων πληροφοριών όπως τα ονόματα των οδών, δημόσιες συγκοινωνίες, η κίνηση στους δρόμους και τα σημεία ενδιαφέροντος (εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, μουσεία, κλπ). Βέβαια, μην περιμένετε τον πλούτο πληροφοριών του Google Maps, αλλά η υπηρεσία αφήνει υποσχέσεις.

Οι χάρτες προβάλλονται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: πολιτικός χάρτης, δορυφορική προβολή, τεραίν και 3D. Το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει και ένας τέταρτος τρόπος, το Community, όπου οι χρήστες προσθέτουν πληροφορίες που λείπουν από τους κανονικούς χάρτες. Για παράδειγμα, στην προβολή Community οι οδοί στις ελληνικές πόλεις εμφανίζονται στα Ελληνικά.


Μια καινοτομία του Here, έναντι του Google Maps είναι η ενσωμάτωση σε πραγματικό χρόνο πληροφοριών για την κίνηση και στους ελληνικούς δρόμους. Μια δεύτερη καινοτομία είναι το Map Creator που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τους χάρτες σε περιοχές με ελλειπείς πληροφορίες, όπως η Κεντρική Ασία.

Επιπλέον, το Here επιτρέπει στο χρήστη να αποθηκεύει πληροφορίες για αγαπημένες τοποθεσίες στα Collections τα οποία «μεταφέρει» σε κάθε τους συσκευή μόλις συνδεθεί στην εφαρμογή. Φυσικά, για να είναι ανταγωνιστικό το Here, η Nokia του έχει προσθέσει και τα στοιχεία που καθιέρωσαν το Google Maps. Δηλαδή τρισδιάστατη απεικόνιση πόλεων (προς το παρόν μόνο για 25 πόλεις του κόσμου, όπως Ρώμη, Μιλάνο, Φλωρεντία, Βερολίνο, Μαδρίτη, Νέα Υόρκη, Σίδνει, κλπ) και μια μορφή Street View και πάλι όμως περιορισμένων δυνατοτήτων αυτή τη στιγμή.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nokia διαθέτει ελεύθερα τα δεδομένα των χαρτών σε προγραμματιστές ενώ σκοπεύει να αναπτύξει εφαρμογής «επαυξημένης πραγματικότητας» για έξυπνα κινητά τηλέφωνα με βάση τις πανοραμικές φωτογραφίες. Οι εφαρμογές αυτές αναγνωρίζουν που «βλέπει» το κινητό τηλέφωνο, και εμφανίζουν επιπλέον πληροφορίες πάνω στην εικόνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας εφαρμογής είναι το City Lens της Nokia για κινητά Lumia.


 ===========================================



ΠΡΟΣΟΧΗ!!
ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ


 Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !    Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο Σ!


ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΌΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΈΣΤΕΙΛΑΝ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΕΧΘΕΣ,  ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,   ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ .... ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ.
ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ 50 ΕΥΡΩ.
ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΕ ΒΕΝΖΙΝΗ,  ΣΤΕΛΝΟΥΝ  ΑΛΛΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΩ (ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ)  ΠΑΡΑΔΙΔΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΝΑ
ΦΥΓΩ, ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ  (
ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ)  ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ
ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ
) ΗΤΑΝ ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΦΥΓΩ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ!!!

ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΛΕΣΑ ΤΟ 100 , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΜΕ «ΑΥΤΟΦΩΡO» ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ «ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ»!!!
ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ......

  • ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΒΗ  ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ... ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ,ΟΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΒΕΝΖΙΝΗ ,ΒΡΑΔΥ, ΑΞΙΑΣ 20?.ΕΔΩΣΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ,Ο YΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ ΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΑΛΛΟ,ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΛΑΣΤΟ,ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΖΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ,ΤΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΛΟΥΣΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΑΛΛΑΧΤΗΚΕ, ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ  ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΙ ΕΦΥΓΑ.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ; ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια: