Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 11/3/2013











Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Συνοψίζοντας:


Πολιτικές-Οικονομικές Επιλογές: Η ευκολία με την οποία πολλοί Έλληνες θαυμάζουν τον Τσάβες, τον Μάο ή τον Ρούντολφ Ες και όχι το Στηβ Τζομπς, τον Μπίλ Γκέιτς ή το 16χρονο Τζακ Αντράκα που πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ένα νέο τεστ εντοπισμού κάποιας μορφής καρκίνου, είναι ενδεικτική του κινδύνου ενώπιον του οποίου βρισκόμαστε...

Του κινδύνου, αν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του νερού του Καματερού, της «Φραπελιάς» ή του τεστ  Παπανικολάου και της πενικιλίνης, να προτιμήσουμε τα πρώτα γιατί τα δεύτερα ακούσαμε πως έχουν παρενέργειες και αποφέρουν κέρδη σε πολυεθνικές (Capital.gr/Κ.Στούπας)



Σπάνιες Γαίες: Η απεξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κίνα που παράγει σχεδόν το 100% της παγκόσμιας προσφοράς σπάνιων γαιών, αποτελεί μία από τις πλέον βασικές προτεραιότητες που υπάρχουν στην ατζέντα της Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος αντιλήφθηκε το τι διακυβεύεται, μόλις, πριν από δυόμιση περίπου χρόνια. Αυτό που τα καθιστά περιζήτητα είναι η μοναδική χρησιμότητά τους σε εφαρμογές και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, ιατρικές συσκευές, αντιπυραυλικά συστήματα και μαγνήτες…η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει 10 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας το ερευνητικό πρόγραμμα Eurare με στόχο τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων σπάνιων γαιών στη Γροιλανδία, την Σουηδία την Φινλανδία και την Ελλάδα.
Στη χώρα μας, το εγχείρημα θα ξεκινήσει τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου στην υφαλοκρηπίδα του Βορείου Αιγαίου και το έργο του συντονισμού τους θα αναλάβει το ΙΓΜΕ. (capital.gr)



Κριστίν Λαγκάρντ: Για να αποκατασταθεί η ισορροπία στην Ευρωζώνη θα πρέπει να έχουμε χαμηλότερο πληθωρισμό και αύξηση μισθών στον νότο της Ευρωζώνης, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι θα πρέπει να επιτρέψουμε και ελαφρώς υψηλότερο πληθωρισμό και αύξηση μισθών και σε χώρες όπως η Γερμανία. (tanea.gr)

Αποκρατικοποιήσεις: Ορατός γίνεται ο κίνδυνος για εκτροχιασμό του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, έπειτα από την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς οι προθεσμίες για την επίτευξη των μνημονιακών στόχων «τρέχουν» και η τρόικα πιέζει ζητώντας αλλαγή «ρότας» στην πολιτική αποκρατικοποιήσεων βλέποντας καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος.( naftemporiki.gr)



Παράλογη εμμονή: Η Ελλάδα έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας νιώθει αυτή τη στιγμή ότι συμπιέζεται αφόρητα, σε σημείο ασφυξίας. Οι δυνάμεις του άγριου λαϊκισμού έχουν πάρει πλέον το πάνω χέρι σε πολλές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, γεγονός που επηρεάζει και την Ελλάδα. Η κατάσταση είναι εκρηκτική και επικίνδυνη. Αν η τρόικα συνεχίσει να απορρίπτει τα πλέον βάσιμα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο εξορθολογισμός της φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών στο Δημόσιο, θα σπρώξει την κοινωνία και την κυβέρνηση στα απώτατα όριά τους. Η πίεση για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις είναι ένα πράγμα, η παράλογη εμμονή σε λογιστικές προσεγγίσεις ζητημάτων που μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες εκρήξεις, κάτι άλλο. (kathimerini.gr)





Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:



Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:




Τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου ξεκινούν οι έρευνες στο ΒΑ Αιγαίο. Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απεξάρτηση από την Κίνα που παράγει σχεδόν το 100% της παγκόσμιας προσφοράς σπάνιων γαιών.


"Ευφυής"κατά τον Γ. Σταθάκη η "ευρωπαϊκή ασπίδα" του Α. Σαμαρά

Σύμφωνα με τον τομεάρχη ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ μόνο έτσι μπορούν να δρομολογηθούν διαδικασίες εξόρυξης χωρίς να έρθει σύγκρουση.




Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας -αλλά μετ’ εμποδίων- βλέπουν οι αναλυτές της JPMorgan Asset Management, Maria Toschi και Tom Elliott. Ωστόσο, προειδοποιούν τους Έλληνες πολιτικούς να μην μπουν στον πειρασμό να επιβραδύνουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, διότι θα τιμωρηθούν αυστηρότατα από τις αγορές την επόμενη φορά που θα υπάρξει πανικός.




Κύκλοι της αγοράς αποδίδουν το γεγονός αυτό στην κόπωση των τιμών μετά το πολύμηνο ράλι που προηγήθηκε και στην ανάγκη μια σειρά ζητήματα, που έχουν σε σημαντικό βαθμό προεξοφληθεί από την αγορά, να αρχίσουν να υλοποιούνται…




Σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της πολιτείας και της νέας γενιάς επιχειρηματιών προσβλέπει ο Πρωθυπουργός, κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε, σήμερα, με περίπου 20 εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων…




Σε λίγα χρόνια θα είναι κακή ανάμνηση τα σημερινά προβλήματα. Ανοίγει η πόρτα για τα στελέχη που είχαν διαγραφεί.




Στο ξήλωμα 25 διευθυντών του ΣΔΟΕ προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα φορολογικά έσοδα κ. Γιώργος Μαυραγάνης. Κυοφορούνται αλλαγές και στην υπηρεσιακή ηγεσία που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της λίστας Lagarde.




Ορατός γίνεται ο κίνδυνος για εκτροχιασμό του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, έπειτα από την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς οι προθεσμίες για την επίτευξη των μνημονιακών στόχων «τρέχουν» και η τρόικα πιέζει ζητώντας αλλαγή «ρότας» στην πολιτική αποκρατικοποιήσεων βλέποντας καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος.




Ένα τριήμερο «φωτιά» που θα πρέπει να ληφθούν οριστικές αποφάσεις ξεκινάει από σήμερα το πρωί, με απώτερο στόχο να έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών για τη Σύνοδο Κορυφής.




Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του φόρου μεταβίβασης, για να τονώσει την παγωμένη κτηματαγορά.




Δημιουργήσαμε μία κατάσταση που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στη σταθερότητα και να επιτύχει ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο εξακολουθώ να πιστεύω ότι, εάν η Ελλάδα είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να αποκαταστήσει οικονομική σταθερότητα, τότε θα πρέπει να υπάρχει για αυτήν και η δυνατότητα ενός δρόμου εκτός Ευρωζώνης.




Για βαθιές πληγές που άφησε στην Ελλάδα «ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στη χώρα όταν εισήλθε στην κρίση», κάνει λόγο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διευκρινίζει ωστόσο ότι τον τρόμαξαν εξίσου τα πανό στην Αθήνα με την καγκελάριοΜέρκελ να φορά ναζιστική στολή.





Β) Χρηματιστήριο:




Tρίτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα, αλλά και η επόμενη αναμένεται πολύ δύσκολη, αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Αυτό, διότι αφενός αναμένεται η απάντηση της τρόικα για τις τράπεζες, αφετέρου αναμένεται να συνεχιστούν οι αναδιαρθρώσεις θέσεων από τους ξένους στα χαρτιά που υποβάθμισε ο οίκος FTSE, όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ και οι τράπεζες…




Ιστορικό υψηλό για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε την Παρασκευή ο Dow Jones, ξεπερνώντας προσωρινά για πρώτη φορά τις 14.400 μονάδες, σημειώνοντας παράλληλα άνοδο για έκτη διαδοχική ημέρα μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Άνω του 2% τα εβδομαδιαία κέρδη.




Θα έχει διάρκεια η αντεπίθεση των αγοραστών ή η αγορά θα διολισθήσει σε χαμηλότερα επίπεδα φθάνοντας πιθανώς ως τη σημαντική στήριξη των 275-77 μονάδων του 25άρη;


Οι ταύροι, οι αρκούδες το ρεκόρ του Dow Jones και η δυναμική της Ευρώπης

Η ανθεκτικότητα αυτής της bull market που βιώνουν οι αγορές διεθνώς, συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Παρά τις όποιες ανησυχίες γύρω από τις επιπτώσεις που έχει η αυτόματη επιβολή περικοπών των κυβερνητικών δαπανών - γνωστή ως sequester - στην αμερικανική οικονομία, ο Dow Jones διαπραγματεύεται σε ιστορικά υψηλά.


25 χρόνια πίσω γύρισαν οι τραπεζικές μετοχές

Σε αυτή την αρνητική συγκυρία ήρθε και η έξοδος πέντε μετοχών από το δείκτη Ftse All World να πυροδοτήσει ρευστοποιήσεις κατά ριπάς σε Εθνική (-5,42%, στα 0,785 ευρώ), Eurobank (-2,80%, στα 0,313 ευρώ), Alpha Bank (-7,48%, στα 0,829 ευρώ) αλλά και σε ΟΠΑΠ (-4,89%, στα 6,62 ευρώ) και ΔΕΗ, που υποχώρησε κατά 7,31%, στα 6,34 ευρώ.



Οι τράπεζες από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων, οι οποίες πλέον θα μπορούν να γίνονται με διαδικασίες «εξπρές» (συντομευμένες από τον απαιτούμενο χρόνο κατά το ένα τρίτο) μετά την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.






Oι επενδυτές πωλούν τα exchange-traded funds χρυσού με ρυθμούς ρεκόρ, καθώς το επιθετικό ράλι τιμών στα χρηματιστήρια σβήνει τη λάμψη του πολύτιμου μετάλλου…




Το ενδεχόμενο η τσιμεντοβιομηχανία "Τιτάν" να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος εξετάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Παπαλεξόπουλος



Γ) Διεθνή:



Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε, σήμερα, το αξιόχρεο της Ιταλίας κατά μία μονάδα, κρίνοντας αρνητικές τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας…




«Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ε.Ε. με ετήσιο προϋπολογισμού 260 δισ. ευρώ, το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον επικείμενο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, προτείνει η συνομοσπονδία γερμανικών συνδικάτων (DGB), ως εναλλακτική λύση στη σημερινή αδιέξοδη οικονομική πολιτική.




Για να αποκατασταθεί η ισορροπία στην Ευρωζώνη θα πρέπει να έχουμε χαμηλότερο πληθωρισμό και αύξηση μισθών στον νότο της Ευρωζώνης, γεγονός...




Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί ότι πρέπει να προσκληθεί σύντομα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και να συναντηθεί με τον Μ.Ομπάμα και αυτό δεν είναι άσχετο με το θέμα του φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.



Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:


Η ευκολία με την οποία πολλοί Έλληνες θαυμάζουν τον Τσάβες, τον Μάο ή τον Ρούντολφ Ες και όχι το Στηβ Τζομπς, τον Μπίλ Γκέιτς ή το 16χρονο Τζακ Αντράκα που πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ένα νέο τεστ εντοπισμού κάποιας μορφής καρκίνου, είναι ενδεικτική του κινδύνου ενώπιον του οποίου βρισκόμαστε...

Του κινδύνου, αν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του νερού του Καματερού, της «Φραπελιάς» ή του τεστ  Παπανικολάου και της πενικιλίνης, να προτιμήσουμε τα πρώτα γιατί τα δεύτερα ακούσαμε πως έχουν παρενέργειες και αποφέρουν κέρδη σε πολυεθνικές...


Κλείνουμε μέχρι νεωτέρας... αποφάσισαν με τον πλέον φασιστικό τρόπο στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου. Εσείς όμως, ιθαγενείς φορολογούμενοι, θα συνεχίσετε να μας πληρώνετε και μην τολμήσετε να πείτε λέξη για ιδιωτικά Πανεπιστήμια γιατί θα κατεβάσουμε από τα ράφια της Σχολής τις μολότοφ και άντε να μας μαζέψετε.


Δεν είναι τυχαίο που δεν μπορούν να απολύσουν ούτε έναν επίορκο. Οι επίορκοι αποτελούν την βάση ενός συστήματος στο οποίο δεν μπορείς ούτε γραμματόσημα να αγοράσεις χωρίς κατάλληλο "σπρώξιμο". Κάποιος που προσελήφθη με αντάλλαγμα την ψήφο του στο δημόσιο έχει παρανομήσει όσο και εκείνο που τον διόρισε.


είδατε πουθενά διαμαρτυρίες και κοινωνικές αναταραχές στην Ολλανδία ή τη Δανία, διότι το κράτος κούρεψε υποχρεώσεις προς την αγορά που δεν ήθελε να αναλάβουν οι φορολογημένοι; Ή είδατε τους καταθέτες να τρέχουν να βγάλουν τα λεφτά τους από την Ολλανδία και την Δανία για να μην πάθουν μια από τα ίδια;




Ε) Λοιπά Θέματα:




Το Dubai είναι γνωστό ως το εμιράτο των υπερβολών και ως τέτοιο διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό περίοπτων θέσεων στο Βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Τώρα ήρθε η ώρα όμως να αποκτήσει ένα ακόμα.




Τα τελευταία χρόνια, οι τουριστικοί όμιλοι της Ευρώπης βλέπουν μία μεγάλη κατηγορία τουριστών να απορρίπτουν τον μαζικό τουρισμό και να αναζητούν μία άλλη μορφή ταξιδιού, πιο κοντά στην προστασία του περιβάλλοντος, στη μείωση των ρύπων και γενικά επιθυμούν έναν βιώσιμο τουρισμό




                                                                ----------------------------------- 

 

a) διαβάστε

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!


ε) επενδύστε!



ΜΟΥΣΙΚΗ (Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα)

ΜΟΥΣΙΚΗ (Woodstock)

ΜΟΥΣΙΚΗ (ΕΛΠΙΔΑ, ΑΛΕΚΑ ΚΑΝΕΛΛΙΔΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΛΩ)

ΜΟΥΣΙΚΗ (Βίκυ Λέανδρος)

ΜΟΥΣΙΚΗ (Μάνος Χατζιδάκις)

ΜΟΥΣΙΚΗ (Ντέμης Ρούσσος)

ΜΟΥΣΙΚΗ (Βαγγέλης Παπαθανασίου)

ΜΟΥΣΙΚΗ Aerosmith, ABBA, Adele, Arctic Monkeys

ΜΟΥΣΙΚΗ (Led Zeppelin, Jennifer Lopez)

Ζάκυνθος: Μουσική & Ιστορία

Δεν υπάρχουν σχόλια: