Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 8/4/2013












Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Συνοψίζοντας:


Ήρθε η ώρα αποφάσεων: Επιτέλους, ας γίνει κάτι στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα! Τρία χρόνια τώρα το πολιτικό σύστημα αρνείται να πράξει αυτό που θεωρείται αυτονόητο σε οιαδήποτε επιχείρηση: να εξακριβώσει τις ανάγκες του, να αξιολογήσει το προσωπικό, να κρατήσει όσους χρειάζονται, να θέσει σε εφεδρεία όσους περισσεύουν ή δεν επαρκούν και να προσλάβει όσους απαιτούνται για την κάλυψη ζωτικών θέσεων. Αν το κράτος ήταν επιχείρηση, προφανώς και θα είχε κλείσει από καιρό λόγω ανικανότητας και έλλειψης μάνατζμεντ. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, έπειτα από τρία χρονια κρίσης, οι υπουργοί και οι δήμαρχοι αρνούνται πεισματικά –με ελάχιστες εξαιρέσεις– να παραδώσουν στον αρμόδιο υπουργό ένα πειστικό σχέδιο με τις ανάγκες τους σε προσωπικό. Δεν τους ενδιαφέρει; Δεν ξέρουν να το κάνουν; Φοβούνται; Όποια και αν είναι η απάντηση, έχει έλθει η ώρα των αποφάσεων για τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. (kathimerini.gr)


Κύπρος – Ελλάς: Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης είναι ελαφρώς έκπληκτα με την Κύπρο. Δεν βλέπουν σκηνές πανικού, δεν υπάρχουν επεισόδια βίας, δεν κάνουν ούτε καν ουρές στις τράπεζες. Έκαναν δυο διαδηλώσεις για να ξεσπάσουν και μετά, σιωπηλά, αρχίζουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Μιλάω με φίλους, με τους δικούς μου ανθρώπους στο νησί. Για σας προσωπικά η ζημιά είναι μεγάλη; Ναι. Και τι θα κάνετε; Είναι μόνο λεφτά, θα δουλέψουμε, θα το ξεπεράσουμε. …..

Από τη δεύτερη μέρα ανακοινώνουν μέτρα για να κάνουν ακόμα πιο εύκολη την ίδρυση επιχειρήσεων, ετοιμάζουν σχέδια για την ίδρυση καζίνο. Γελάνε με τους διάφορους Κρούγκμαν….Στη διπλανή πατρίδα μας, την Ελλάδα, την ίδια ώρα,κλείνει το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής, φεύγει η Michelin, θέλουν να φύγουν οι Γερμανοί της Χόχτιφ από το αεροδρόμιο, έφυγαν οι γαλλικές τράπεζες, έφυγαν οι αεροπορικές εταιρείες, έφυγαν οι εταιρείες καυσίμων, έφυγαν τα γερμανικά πολυκαταστήματα, έφυγαν οι Γάλλοι από τα Καρφούρ, πουλάνε τα καινούργια καράβια οι ακτοπλοϊκές εταιρείες και γυρνάμε στα παλιά της δεκαετίας του ’80, κλείνουν κάθε μέρα οι επιχειρήσεις…Αυτοκτονικά, αυτιστικά, όλη η πολιτική ζωή, η δημόσια ζωή, έχει συρρικνωθεί σε μια αντίθεση, όλοι εναντίον Ευρώπης. Γιατί δεν μας αφήνετε να ζήσουμε το όνειρό μας; Το όνειρο της τρίτης ηλικίας. Μια κύρια και μια επικουρική…Ελάτε να φυτέψουμε μια ρίζα ελιάς. Για να «ριζώσουμε» στο χώρο του Ελληνικού. Υπογραφή, οι γειτονικοί δήμοι. Κατάλαβες το υπονοούμενο. Η «επαναστατική» καταπάτηση δημόσιας περιουσίας.( athensvoice.gr/Φώτης Γεωργελές)





Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:



Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:




Τα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2009, πριν ακόμα... αποκαλυφθεί το έλλειμμα, προσέγγισε το Μάρτιο ο δείκτης συγκυρίας του ΙΟΒΕ. Επιχείρηση "ανάκαμψη" από κυβέρνηση, κόμματα και... Ευρωπαϊκή Ένωση.


Νέα κοιτάσματα φέρνει στοφως μελέτη του ΙΓΜΕ

Κάνει λόγο για ενδιαφέρουσες δομές μη συμβατικού αερίου.


Πρωτογενές πλεόνασμα φέτος "βλέπει" για Ελλάδα η M. Stanley

Αρχίζουν να διαλύονται οι φόβοι για έξοδο από το ευρώ. Πηγή ανησυχίας το πολιτικό πεδίο.


Γιατί η τρόικα επέμεινεσε δύο ξεχωριστές ΑΜΚ

Τρόικα, ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ, καλούνται να διαχειριστούν το νέο τραπεζικό τοπίο που διαμορφώνεται με περισσότερες και μικρότερες τράπεζες, εν όψει του νέου stress test στο οποίο θα πρέπει να δοκιμασθεί το φθινόπωρο η κεφαλαιακή τους επάρκεια.




Μπομπ Τράα, ο απεσταλμένος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, 54 ετών και μέλος της σκληρής ομάδας των Βορειοευρωπαίων οικονομολόγων που θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός έκανε «πάρτι» με τα δανεικά των υπολοίπων.


Spiegel:Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 162 δισεκατομμύρια ευρώ

Το γερμανικό περιοδικό γράφει: «Η ελληνική κυβέρνηση πατάει φρένο. Χαρακτηρίζει την αναφορά «ευαίσθητο θέμα» γιατί φοβάται πως θα καταστρέψει τη σχέση της με τον κυριότερο δανειστή της.




Τα απόρρητα τηλεγραφήματα για τις επαφές των ΗΠΑ με την Τουρκία σχετικά με τις ελληνικές αντιδράσεις στις απόπειρες της Αγκυρας να διεξαγάγει...



Β) Χρηματιστήριο:






Διπλασιασμός κερδών για τους ιδιώτες επενδυτές από την ανακεφαλαιοποίηση

Επενδυτής που συμμετέχει στην αύξηση μπορεί να προβεί στην άσκηση του warrant και να αποκτήσει επιπλέον εννέα μετοχές από το ΤΧΣ στην τιμή διάθεσης. Πρακτικά, η νέα του θέση είναι δέκα μετοχές και αν η μετοχή έχει ανέβει εν τω μεταξύ 10% σε σχέση με την τιμή διάθεσης, το συνολικό του κέρδος γίνεται δέκα επί 10%, δηλαδή 100%.




Οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών εκτός από «εκπλήξεις» και ρίσκα κρύβουν και πιθανότητες για μεγάλα κέρδη στους επενδυτές.




Οι εισροές σε μετοχικά αμοιβαία συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, αν και ήταν μικρότερες από την προηγούμενη, όπου είχαν αγγίξει τα 5,030 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως επισημαίνει η ICI.Μεταξύ αυτών των εισροών, τα funds που επενδύουν μόνο σε μετοχές των ΗΠΑ κέρδισαν 958 εκατομμύρια δολάρια σε νέα κεφάλαια, ενώ τα funds που κατέχουν διεθνείς μετοχές κέρδισαν 2,85 δισεκατομμύρια δολάρια.



Γ) Διεθνή:



Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δανειστεί 2,33 δισ. δολ. από τα αποθεματικά σε ξένο συνάλλαγμα της κεντρικής τράπεζας για να αποπληρώσει τους πιστωτές της, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.




Τελικά έχει καταντήσει ρουτίνα. Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, θα βρεις την Deutsche Bank από κάτω.





Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:



Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης είναι ελαφρώς έκπληκτα με την Κύπρο. Δεν βλέπουν σκηνές πανικού, δεν υπάρχουν επεισόδια βίας, δεν κάνουν ούτε καν ουρές στις τράπεζες. Έκαναν δυο διαδηλώσεις για να ξεσπάσουν και μετά, σιωπηλά, αρχίζουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Μιλάω με φίλους, με τους δικούς μου ανθρώπους στο νησί. Για σας προσωπικά η ζημιά είναι μεγάλη; Ναι. Και τι θα κάνετε; Είναι μόνο λεφτά, θα δουλέψουμε, θα το ξεπεράσουμε. Έχουμε περάσει και χειρότερα. Η λιτότητα των απαντήσεων με καθησυχάζει, δεν υπάρχουν κραυγές, μόνο αποφασιστικότητα.




Στην Ελλάδα για 100 ευρώ περιουσιακών στοιχείων, τα 80 ευρώ είναι σε ακίνητα και μόνο το υπόλοιπο 20 ευρώ σε μετοχές και μετρητά. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι κάθε παρέμβαση στην αγορά ακινήτων με σκοπό τη συγκομιδή εσόδων, θα επιφέρει ένα δυσανάλογο χτύπημα στην αξία της περιουσίας του κάθε Έλληνα πολίτη.




Οι Σπαρτιάτες με το περσικό δάνειο, κατατρόπωσαν τους Αθηναίους και κατέλυσαν την Αθηναική ηγεμονία. Άνοιξαν όμως τις πύλες στους Πέρσες και απέδειξαν πως το χρήμα είναι η κινητήρια δύναμη που κατακτά ανθρώπους και κοινωνίες.





Ε) Λοιπά Θέματα:


CaminoMusical: 9 ημέρες γαλιθιάνικης μουσικής

Είχε γκάιντες και ήταν ένα πανηγύρι με διονυσιακά στοιχεία. Αλλά μετά από μια εβδομάδα έφυγα οπότε δεν μπόρεσα να τους ξαναδώ. ..





Ο δίσκος της εβδομάδας: People, Hell and Angel

                                                              --------------------------- 

 

a) διαβάστε
  

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!
ε) επενδύστε!


Μουσικές Επιλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: