Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 18/1/2013












Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:


Συνοψίζοντας:

Πώς μπορεί η ΕΕ να επηρεάσει την Κίνα:  Οι «τρεις μεγάλοι», Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική αλλά έχουν την τάση να ενωθούν αναφορικά με την Κίνα. Μοιράζονται τους ίδιους στόχους, όπως την υποστήριξη των ελεύθερων οικονομικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Αλλά βλέποντας –κάποιες φορές- ανταγωνιστικά ο ένας τον άλλο για καλύτερα συμβόλαια και επαφές στο Πεκίνο, δίνουν προτεραιότητα στις διμερείς τους σχέσεις…(capital.gr)


Αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη σε Ελλάδα: Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014 και μπορεί να βγει στις αγορές πριν από το 2016 εξέφρασε η Κ. Λαγκάρντ. Πρόσθεσε ότι η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα έχει αποκατασταθεί… επισήμανε ότι πρέπει να περάσει ένας χρόνος προτού οι διεθνείς δανειστές μπορούν να κρίνουν αν η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της. (euro2day.gr)




Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:



Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:




Η κυβέρνηση «σπρώχνει» για έμμεση αναθεώρηση του μνημονίου.




Αμηχανία στην “πρώτη” των ελεγκτών, από που προέρχονται οι πρώτες ανησυχίες.




Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014 και μπορεί να βγει στις αγορές πριν από το 2016 εξέφρασε η Κ. Λαγκάρντ.


Εξόντωση όσων φοροδιαφεύγουν

Εξοντωτικές ποινές για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, που θα εντοπιστούν να φοροδιαφεύγουν από 1-1-2013 και μετά




Ορατές οι πρώτες ενδείξεις αντιστροφής της πορείας εντός του έτους. Τα μηνύματα από τους leading indicators και το νέο πολιτικό σκηνικό.




Η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα




Αυστηρές συστάσεις για ρεαλιστικές εκτιμήσεις εσόδων αλλά και για αξιοποίηση ιδίων πόρων  … προειδοποιώντας πως στην περίπτωση απόκλισης από τους στόχους άνω του 10%, οι φορείς θα υπάγονται υποχρεωτικά σε προγράμματα εξυγίανσης.





Β) Χρηματιστήριο:


Μακροχρόνιο αγοραστικό σήμα στοΧ.Α.

Η αισιόδοξη πλευρά θέλει τον Γενικό Δείκτη να ολοκλήρωσε την πτώση του στις 471 μονάδες τον Ιούνιο… Η απαισιόδοξη προσέγγιση εκλαμβάνει την τρέχουσα ανοδική κίνηση από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, ως «τέταρτο κύμα» (ανοδική αντίδραση στην πτώση), την ολοκλήρωση του οποίου θα διαδεχθεί νέο καθοδικό σκέλος με στόχο νέα χαμηλά…



Απουσιάζουνοι καταλύτες, αναζητείται κατεύθυνση
Στα τρέχοντα επίπεδα αναμένεται να κινηθεί την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών ελλείψει καταλυτών που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση στους επενδυτές.




Γ) Διεθνή:


Η "Μάχη τηςΑγγλίας" στην Ευρωπαϊκή Ένωση

"Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα πολιτικό μέλλον, αν εκβιάζεις άλλα κράτη" είναι το μήνυμα του Βερολίνου προς τον Cameron.



"Από τότε που μίλησε ο M. Draghi, οι επενδυτές φεύγουν από την Ελβετία". Η βελτίωση της ψυχολογίας για την ευρωζώνη δημιουργεί μεγάλη έξοδο από το φράγκο, που διολίσθησε σε χαμηλό 20 μηνών.



Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:




Για την ΕΕ η Κίνα έχει περισσότερη σημασία από οποιαδήποτε άλλη αναδυόμενη δύναμη. Το εμπόριο αγαθών μεταξύ των δυο ανέρχεται στα 429 δισ. ευρώ. Διπλωματικά, οι Ευρωπαίοι και οι Κινέζοι συναντιούνται σε δεκάδες συνόδους.


Ρωτάτε πως μπορεί να συμβεί να πάνε τα επόμενα χρόνια οι τιμές σε επίπεδα που σήμερα φαίνονται αδιανόητα. Είναι απλό, με τη βελτίωση της παραγωγικότητας από τη μία και την αύξηση της ζήτησης από την άλλη…




Οι άνθρωποι ξοδεύουν κάθε ημέρα εκατόν εξήντα τέσσερις χιλιάδες τριακόσια ογδόντα τρία ευρώ για την συντήρηση ενός καινούργιου δρόμου. Αν υπήρχε Άγιος Βασίλης αυτό θα ζητούσα!





Ε) Λοιπά Θέματα:




Ο επιμερισμός των πληροφοριών δεν είναι κάτι ανήθικο αλλά αποτελεί μια επιτακτική ανάγκη. Μόνο εκείνοι που είναι τυφλωμένοι από την απληστία θα αρνηθούν σε κάποιον φίλο ένα αντίγραφο.




Η εποχή των καταλήψεων, των αυθαιρεσιών και των παράνομων ενεργειών από διάφορες ακραίες ομάδες, παίρνει τέλος.





Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών, από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, εξάρθρωσαν οι αρχές μετά από πολύμηνες έρευνες.



Επίσης,
a) διαβάστε

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Η Αμερική αύριο)

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μιαμικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (η Αμάλθεια και οι άλλοι)

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!
ε) επενδύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: