Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΘΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



ΕΛΛΑΔΑ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΟΥ, ΗΛΙΟΣ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΠΕΙ!!
 
ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΛΗΨΗ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ, ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Incredible 3 minute video.                                                  (αναδημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)



This Hotel took 15 days to build! In the future, China will be a force to be reckoned with!
It's predicted that China will be the World's Number One Nation within the next two decades.
They already own a good portion of the USA by virtue of lending us untold Billions. (Trillions?)
This Hotel took 15 days to build!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κατασκεύασαν αεροπλάνο με εκτυπωτή...

(αναδημοσίευση από www.capital.gr )
Φοιτητές κατασκεύασαν αεροπλάνο με 3D εκτυπωτή

Δυο φοιτητές του πανεπιστημίου της Virginia σχεδίασαν, κατασκεύασαν και απογείωσαν με επιτυχία ένα μικρό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος χρησιμοποιώντας μόνο έναν 3D εκτυπωτή.

Ο StevenEaster και ο JonathanTurman, τριτοετείς φοιτητές του τμήματος εφαρμοσμένης μηχανικής στο πανεπιστήμιο της Virginia χρηματοδοτήθηκαν από το ομοσπονδιακό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας MITRECorporation. Ξεκίνησαν τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αεροσκάφους, με άνοιγμα φτερών 1.9 μέτρα, το προηγούμενο καλοκαίρι. Όλα τα εξαρτήματα του, συμπεριλαμβανομένης της ατράκτου, κατασκευάστηκαν αποκλειστικά με την χρήση 3D εκτυπωτή.

Πρόκειται για το τρίτο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί με την χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών, ο σχεδιασμός όμως των προηγούμενων μοντέλων ήταν αρκετά πιο απλός. Με το επίτευγμα τους, οι δυο φοιτητές απέδειξαν ακόμα ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής ενός προϊόντος χωρίς να επηρεάσει καθόλου την ποιότητα του.

«Για την κατασκευή μιας μηχανή διπλής ροής σε κλίμακα πριν από πέντε χρόνια θα χρειαζόσασταν δυο χρόνια και περίπου 250.000 δολάρια» λέει ο DavidSheffler, απόφοιτος της σχολής Μηχανικών του πανεπιστημίου και βετεράνος της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, ο οποίος βοήθησε στην κατασκευή του αεροσκάφους. «Με την τρισδιάστατη εκτύπωση το σχεδιάσαμε και το κατασκευάσαμε σε τέσσερις μήνες με κόστος σχεδόν 2.000 δολάρια».

Η αλήθεια είναι πως νέες εφαρμογές της επαναστατικής αυτής τεχνολογίας εμφανίζονται στην κυριολεξία κάθε εβδομάδα. Μέχρι σήμερα 3D εκτυπωτές έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πληθώρας αντικειμένων, από λαμπτήρες και ακουστικά μέχρι τεχνητά ή προσθετικά μέλη για ανθρώπους και ζώα.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που υποστηρίζουν πως ο αντίκτυπος που θα έχει στο μέλλον στις ζωές μας η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με αυτόν της ένταξης των προσωπικών υπολογιστών στην καθημερινότητα μας.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στο βιντεάκι του link δείχνει ένα σκύλο που με τρομερή στοργή και επιμονή προσπαθεί να προσεγγίσει ένα παιδάκι με σύνδρομο down.             
(αναδημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

(αναδημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)


ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Ν" ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν = Νούς - Νόμος
Κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου εκπέμπει ήχο και εικόνα. Κάθε λέξη τέθηκε από τους «Ονοματοθέτες», νομοθέτες θα τους λέγαμε σήμερα, με ακρίβεια και όχι τυχαία και έχει άμεση σχέση Αιτίας και Αιτιατού, μεταξύ Σημαίνοντος και Σημαινομένου. Εάν πάμε δε στις Επιστήμες, τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και άκρως διαφωτιστικά, αλλά και διδακτικά για τις επόμενες γενεές.
Το "Ν" συντονίζει τον εγκέφαλο.
Σχετικά πρόσφατα (1996) στο Ιατρικό Περιοδικό MEDIZIN-JURNAL στην Γερμανία, δημοσιεύτηκε μία επιστημονική εργασία, σύμφωνα με την οποίαν:
«Η εκφορά του γράμματος «Ν» μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός της τοποθέτησης του «Ν» στο μέσον ακριβώς του Αλφαβήτου - στο πρώτο Ελληνικό Αλφάβητο με τα 27 γράμματα ».
(Εκτός αυτού στο Χάρβαρτ, από ιατρικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι η απαγγελία των Ομηρικών Επών στο πρωτότυπο, εκτός των άλλων, κάνει καλό στην καρδιά, ως αναπνευστική άσκηση…).
Και δικαιούμαι να ερωτήσω: Γιατί εμείς γίναμε διώκτες του «Ν»; Γιατί θέλομε να φτωχύνομε τον εγκέφαλο των επομένων γενεών στην χώρα μας; Ως μάχιμος Εκπαιδευτικός και συγγραφέας επιστημονικού συγγράμματος (ΔΥΣΛΕΞΙΑ, Αθήνα 1994, Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, 6η Έκδοση σήμερα), νομιμοποιούμαι να ερωτήσω, αλλά και να προτείνω στο τέλος: Η Ελληνική Γλώσσα έχει πάρει πλέον μία μορφή τέτοια που δεν έχει ανάγκη από άλλες ακρότητες.
Όμως αναρωτιέμαι: Είναι τυχαίο άραγε που καταργήσαμε το γράμμα «Ν» στο τέλος των λέξεων και τα σχολικά μας βιβλία γράφουν το «εμβαδό » (!), αντί το εμβαδόν !! (Στα σχολικά βοηθήματα όμως διαβάζομε « το εμβαδόΝ », δηλ. εκεί διατηρείται το Ν, ενώ το επίσημο Κράτος στα βιβλία (ΥΠΕΠΘ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) το έχουν καταργήσει !! Για ποιον λόγο αυτή η ακρότητα: Για ποιον λόγο επίσημα διδάσκομε στα σχολεία μας κανόνες που κατασκευάστηκαν αυθαίρετα, π.χ. χθες συνάντησα το Δήμαρχο (το φίλο, το Σύμβουλο κλπ. κλπ…).
Το γράμμα Ν είναι οργανικό και όταν το κόβομε πονάει. Είναι σαν να κόβομε το δακτυλάκι μας…. Εάν κάποιος αντιτείνει ότι αυτό είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια, θα πρέπει να του πούμε ότι «η λεπτομέρεια κρατάει τον Παρθενώνα»!
Να θυμίσω όμως εδώ και το ωραίο, ειρωνικό κείμενο του Οδ. Ελύτη τότε : «ΓΙΑ ΜΙΑΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ», όπου καταλήγει Κανένας Ηρώδης δεν θα τολμούσε να διατάξει τέτοια γενοκτονία, όπως αυτή του τελικού –Ν-, εκτός κι αν τουʼ λειπε η οπτική του ήχου…» Ο Γ. Ρίτσος έγραψε επίσης: «Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει…».
Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνομε σήμερα ότι μετά το Νι, έρχεται και η σειρά του τελικού Σίγμα (Σ).
Κάποιοι δημοσιογράφοι στα κανάλια λένε κιόλας: «η μέθοδο», η «οδό», «η πλήρη! ένταξη» (!) κ.τ.ο. Καλλιεργούν έτσι αυθαίρετα ένα αρνητικό γλωσσικό πρότυπο στους νέους μας με την τεράστια δύναμη των ΜΜΕ και το σχολείο ανήμπορο να αντιδράσει, αλλά και την κοινωνία παθητικά να δέχεται ως περίπου μοιραία την εξέλιξη αυτή.
Μετά από όλα αυτά διατυπώνω την εξής άποψη και καταθέτω στο Συνέδριό σας την δική μου «Θεωρία» για το εν λόγω ζήτημα: Διεθνώς μελετάται η μοναδική μουσικότητα της Ελληνικής Γλώσσας και ο αντίκτυπός της στην πνευματική διαύγεια του ανθρώπου. Το γράμμα «Ν» διεγείρει τον εγκέφαλο θετικά και ενεργοποιεί τον άνθρωπο να σκέφτεται σωστά. Το τελικό Σίγμα ηρεμεί τον άνθρωπο. Αυτό το δέχεται και η σύγχρονη Ψυχιατρική. Οι Αρχαίοι Έλληνες τα εγνώριζαν όλα αυτά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόνον εμείς οι Έλληνες λέμε «Τα είπα με το Νι και με το Σίγμα» και δεν λέμε με άλλα γράμματα, (παρ΄όλο που έχομε στις καταλήξεις των λέξεων και άλλα γράμματα), διότι το Νι ενεργοποιεί το μυαλό μας να σκεφθούμε σωστά και το Σίγμα ηρεμεί την ψυχή μας, αφού μιλήσουμε δημόσια ή ιδιωτικά. Η σύγχρονη Ψυχογλωσσολογία δέχεται ότι η Γλώσσα και η Σκέψη γεννιούνται ταυτόχρονα και εξελίσσονται παράλληλα και συνιστούν ανά πάσα στιγμή μία αξεχώριστη ενότητα. Η Γλώσσα ενσαρκώνει την Σκέψη και η Σκέψη ουσιώνεται σε Γλώσσα. Είναι ένα νόμισμα με τις δύο όψεις του. Δεν μπορεί να υπάρχει η μία πλευρά, χωρίς την άλλη. Δεν μπορούσε να υπάρξει Ελληνική Σκέψη χωρίς την Ελληνική Γλώσσα. Είναι γεγονός ότι η ποιότητα και ποσότητα «καταγραφών» στην Σκέψη προσδιορίζει και το νοητικό επίπεδο κάθε λαού. Επομένως και το νοητικό επίπεδο καθορίζει και την ικανότητα της δημιουργίας Πολιτισμού.
Το Ελληνικόν Αλφάβητον, στην πορεία των χιλιάδων ετών του ήταν αρχικά : Ιδεογραφικό, στη συνέχεια επινοήθηκε το Εικονογραφικό, έπειτα φθάσαμε στο Γραμμογραφικό, κατόπιν στο Συλλαβογραφικό (Γραμμική Α και Β) και τέλος καθιερώθηκε το ισχύον σήμερα Φθογγογραφικό, που είναι αξεπέραστο και στο οποίο οφείλεται η δημιουργία της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Οικουμενικού Πολιτισμού. Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού, την Ελληνική Γλώσσα και να αντισταθούμε στην κακοποίησή της.

Σπύρος Μάρκου Διευθυντής 3ου Δημ. Σχολείου Λαρίσης

 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 (αναδημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

Carl Sagan: Η Χλωμή Μπλε Κουκκίδα

-------------------------------------------------------

η αβεβαιότητα της γνώσης

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 We all need such a helper‏


 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


                                                    (αναδημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

http://www.airphotos.gr/    Αυτή την καταπληκτική φωτογραφική σύνθεση Ελλήνων φωτογράφων σας την στέλνω όχι μόνο για να θαυμάζετε μόνο εσείς τη χώρα που σας γέννησε, αλλά να την στείλετε σε όσους πιο πολλούς Ελληνες του εξωτερικού γνωρίζετε σ' όλη την Υφήλιο, για να διαδοθεί πάραυτα σ' ολους τους υποψήφιους ταξιδευτές, ώστε να γοητευτούν από τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας και να μας προτιμήσουν για τις διακοπές τους....

-----------------------------------------------------------

 Τα νέα ελληνιστί γεγραμμένα 


Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και είναι καθηγητής ελληνικών και λατινικών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παλιότερα, σ' αυτό του Σαιντ Αντριους στη Μεγάλη Βρετανία τώρα.
Και είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του για τα αρχαία ελληνικά που έφτιαξε site, ειδησεογραφικό με όλες τις ειδήσεις γραμμένες στα αρχαία ελληνικά. 
Αcropolis world news και Τα Νέα Ελληνιστί Γραμμένα αναγράφεται στην κορυφή της ιστοσελίδας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βίντεο του Aμερικάνικου τηλεοπτικού σταθμού «CBS» για το Άγιον όρος   με Ελληνικούς υπότιτλους
αξίζει να σημειώσουμε εδώ όπως αναφέρεται και στην αρχή του βίντεο ότι oι Ορθόδοξοι είναι το μόνο τμήμα του Χριστιανισμού που τίποτα δεν έχει αλλάξει στη λατρεία από τον πρώτο  αιώνα μέχρι και σήμερα.. μάλιστα όπως αναφέρει το βίντεο  « οι λέξεις στη σημερινή λειτουργία είναι οι ίδιες λέξεις που είπε ο Χριστός, οι ίδιες λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι Άγιοι του πρώτου, δεύτερου, τρίτου και τέταρτου αιώνα  »
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
   Το πιστό αντίγραφο του Παρθενώνα στην Αμερική



The Parthenon
About the Parthenon
The Parthenon stands proudly as the centerpiece of Centennial Park, Nashville's premier urban park. The re-creation of the 42-foot statue Athena is the focus of the Parthenon just as it was in ancient Greece. The building and the Athena statue are both full-scale replicas of the Athenian originals.
Originally built for Tennessee's 1897 Centennial Exposition, this replica of the original Parthenon in Athens serves as a monument to what is considered the pinnacle of classical architecture. The plaster replicas of the Parthenon Marbles found in the Naos are direct casts of the original sculptures which adorned the pediments of the Athenian Parthenon, dating back to 438 B.C. The originals of these powerful fragments are housed in the British Museum in London.
The Parthenon also serves as the city of Nashville's art museum. The focus of the Parthenon's permanent collection is a group of 63 paintings by 19th and 20th century American artists donated by James M. Cowan. Additional gallery spaces provide a venue for a variety of temporary shows and exhibits.
The Parthenon is open year round Tuesday - Saturday, 9:00 - 4:30. Additional hours during June, July & August: Sundays, 12:30 - 4:30 p.m. The Parthenon is closed on Mondays year round. Admission: Members free; Adults - $6.00; Children 4-17 - $4.00 (under 4 free); Seniors 62+ - $4.00 All credit and debit card transactions carry a 2.65% convenience fee. Phone number 615-862-8431.
Αποτελεί πιστό αντίγραφο του αρχαίου Ελληνικού μνημείου τόσο σε διαστάσεις όσο και σε αναπαράσταση. Είναι φτιαγμένο από πωρόλιθο και μάρμαρο και βρίσκεται στη πόλη Marathon στο Centennial Park του Nashville. Μέσα στον Παρθενώνα βρίσκεται φυσικά και το άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ύψους 13 μέτρων. Όλες οι κατασκευές στον Παρθενώνα του Nashville αποτελούν πιστά αντίγραφα , τόσο σε διαστάσεις όσο και σε σχέδια, των αρχαίων ελληνικών δημιουργημάτων. Το όνομα με το οποίο τον αποκαλούν ειναι "NAOS"...

Ο Αμερικάνικος Παρθενώνας χτίστηκε το 1897 και είναι το μουσείο τεχνών της πόλης του Nashville. Σε αυτό το μουσείο βρίσκονται 63 πίνακες ζωγραφικής αμερικανών καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, πίνακες που είναι δωρεά του
James M. Cowan.http://www.nashville.gov/Parthenon/
http://2.bp.blogspot.com/-N7bp0XfsH_k/ULUG1T13hzI/AAAAAAAAJJ4/XK0BblYgvUI/s1600/Nashville+Parthenon+%28south+pediment%29.JPG

http://2.bp.blogspot.com/-B3C6N4amO30/ULUHBc2DkKI/AAAAAAAAJKI/GCrO1EjG3VM/s1600/at+the+Nashville+Parthenon++June+2012.JPG


http://1.bp.blogspot.com/-T3zlADNUSow/ULUHGXheEbI/AAAAAAAAJKQ/rAblQ7BNleU/s1600/Parthenon+003.jpg



http://1.bp.blogspot.com/-VpGS15x8gv4/ULUHST1OZCI/AAAAAAAAJKg/UwPlJWArFZc/s1600/athena.jpg




http://4.bp.blogspot.com/-TmgjpEuXOMk/ULUHk7xh_eI/AAAAAAAAJK4/TIsuAxY4KOw/s1600/Nashville+Athena+8.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-HV6XwGE-nWw/ULUHd5yFZQI/AAAAAAAAJKw/2rrBSJZPWS0/s1600/Nashville+Athena+1.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-hb7wVAyz8Tw/ULUICx9tRYI/AAAAAAAAJLE/vT0ZoXouEyg/s1600/2436882146_224bf7ea3c_b.jpg
  
 http://3.bp.blogspot.com/-7omjz90GOiw/ULUIXPFfLQI/AAAAAAAAJLo/BxdLgGohCe8/s1600/ppo5.jpeg

 http://1.bp.blogspot.com/-VV4LxIEGMjw/ULUIVUog7iI/AAAAAAAAJLQ/57s2nYec5Rg/s1600/Nashville%2BParthenon%2Bby%2BNight%2B3.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-bnZzDX4wseI/ULUIV6-TRsI/AAAAAAAAJLc/cQ1mueh_18A/s1600/Untitled-1.jpg--------------------------------------------------

 ΑΚΡΟΠΟΛΗ


 ==========================
Επίσης,
α) διαβάστε

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Η Αμερική αύριο)

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μιαμικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (η Αμάλθεια και οι άλλοι)

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!
ε) επενδύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: