Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 11/2/2013












Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Συνοψίζοντας:


Κοινοτικά κονδύλια για την Ελλάδα: Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η αρχική πρόταση για την Ελλάδα ήταν 11,2 δισ. ευρώ όταν ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την περίοδο 2014 – 2020 ξεπερνούσε το 1 τρισ. ευρώ, ενώ εν συνεχεία φτάσαμε στα 14 δισ. ευρώ με τον προϋπολογισμό να είναι κάτω από το 1 τρισ. ευρώ.
Υποστήριξε παράλληλα, ότι η χώρα θα λάβει στήριξη από το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα για τους νέους, ύψους 6 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι η χώρα έχει την υψηλότερη ανεργία στους νέους.
Σύμφωνα με τον κύριο Σαμαρά θα υπάρξει και μεγαλύτερη ευελιξία στην διαδικασία απορρόφησης των πόρων κάτι που θα βοηθήσει στην ταχύτερη εισροή των κονδυλίων στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός στάθηκε πάντως στο γεγονός της μείωσης του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, στοιχείο που, όπως σημείωσε, δεν είναι καλό για την πορεία της Ευρώπης(euro2day.gr).


Συλλογικές συμβάσεις: Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο άμεσης μισθολογικής μείωσης βρίσκονται 500.000 εργαζόμενοι. Την ερχόμενη Πέμπτη παύουν να ισχύουν 42 κλαδικές συμβάσεις. Η μετενέργειά τους έχει χρόνο ζωής τριών μηνών. Αν σε αυτό το διάστημα δεν υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση, οι επιχειρήσεις αποκτούν την ευχέρεια να περικόψουν μέχρι και 30% τις αποδοχές του προσωπικού (ethnos.gr).



Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:



Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:




Κεφάλαια ύψους 16,3 δισ. ευρώ συν περίπου 2 δισ. που αναμένεται να αποδοθούν στη χώρα στα τέλη του 2016 εξασφάλισε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία επιτεύχθηκε συμβιβασμός μεταξύ των χωρών - μελών της Ε.Ε.

Στουςκερδισμένους της Συνόδου η Ελλάδα, λέει η Deutsche Welle

"Πέτυχε να αντλήσει το μάξιμουμ τόσο από το ΕΣΠΑ, αλλά και από τα επί μέρους ταμεία".




Τα 3 επιχειρήματα της Ελλάδας στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης για το επόμενο ΕΣΠΑ (2014-2020). Συνδέει τα κονδύλια με τη βιωσιμότητα του χρέους και την επιτυχία του μνημονίου, βάζοντας στην διαπραγμάτευση και το ΔΝΤ, ενώ επικαλείται τεράστια ύφεση και αδικία.




Ειλημμένη είναι η απόφαση της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει στη μείωση του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, που τονίζουν ακόμη ότι αναζητούνται και άλλοι τρόποι προκειμένου να μειωθεί το φορολογικό και όχι μόνο κόστος μεταβίβασης στα ακίνητα.

Γ. Στουρνάρας:Δεν είναι λύση περαιτέρω λιτότητα (upd)

"Δεν αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία μιας bad bank" δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ στο Bloomberg.




… η ρύθμιση θα είναι απολύτως προσαρμοσμένη στο οικονομικό προφίλ του κάθε οφειλέτη, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια ανάλογα με αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων προς τους πελάτες τους.

Φορο-επιβαρύνσειςκαι φορο-ελαφρύνσεις στην ακίνητη περιουσία

Τη χρυσή τομή ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν υψηλότερα έσοδα από τη φορολόγηση των ακινήτων, να διορθωθούν φορολογικές στρεβλώσεις που «έφεραν» υπέρμετρη επιβάρυνση στους μικροιδιοκτήτες και να αμβλυνθούν οι πολιτικές αντιδράσεις, αναζητεί η κυβέρνηση πριν καταλήξει στο νέο ενιαίο φόρο ακινήτων




ΣΕ εικονικά τιμολόγια που στο σύνολό τους φτάνουν τα 370 εκατ. ευρώ εμπλέκεται σωρεία επιχειρήσεων σε Αττική και περιφέρεια, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από το ΣΔΟΕ.



Τοφράγμα του ενός εκατομμυρίου θα «σπάσουν» οι ρώσοι τουρίστες το 2013

Το «φράγμα» του ενός εκατομμυρίου αναμένεται να σπάσουν οι Ρώσοι τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το 2013. Και ο αριθμός αυτός «λόγω της δυναμικής της ρωσικής τουριστικής αγοράς» μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερος, εάν η χώρα μας δεν ανήκε στη «ζώνη» Σένγκεν.





Β) Χρηματιστήριο:


Ώθηση από τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ και της Κίνας.




Περιμένει, όπως γράφει, πτώση της τάξεως του 25% με 50% στις μετοχές για το υπόλοιπο του 2013 και το 2014. Η κατάρρευση των τιμών θα οδηγηθεί από την πραγματική οικονομία και από την αποτυχία των πολιτικών ή την απώλεια εμπιστοσύνης στο σύστημα τους




υψηλό βαθμό επικινδυνότητας εμφανίζουν -μεταξύ άλλων- η Luxottica, η Sanofi, η Bayer, η Adidas, η Total, η Merck, η ENI, η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton και η Philips.



Γ) Διεθνή:


Η ενίσχυση της οικονομικής ολοκλήρωσης εντός Ε.Ε. και η περαιτέρω απελευθέρωση του εμπορίου υποστηρίχθηκαν σθεναρά από τη Βρετανία, ήδη από την ίδρυση της ενιαίας αγοράς. Το παράδοξο σήμερα, σχολιάζει η Cr. Agricole, είναι ότι οι λόγοι της βρετανικής δυσαρέσκειας είναι κυρίως πολιτικοί.




Οι παρατηρητές της Ρωσίας έχουν από καιρό εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη θέση της στη διεθνή σκηνή. Τώρα, με την Κίνα στο κέντρο του αυξανόμενου παιχνιδιού εξουσίας, το ερώτημα είναι που θα επιδιώξει η Ρωσία να τοποθετηθεί στον Αιώνα του Ειρηνικού. 

«ΗΚύπρος πρέπει να αποκαταστήσει τη φήμη της»

«Για να λάβει το bailout η Λευκωσία πρέπει πρωτίστως να αποκαταστήσει τη φήμη της!», σημειώνει με νόημα η διάσημη Megan Greene, που όλο αυτό το διάστημα παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν σε Ελλάδα και Κύπρο.




Η άνοδος του ευρώ έχει αρχίσει και προκαλεί την προσοχή των χαρασσόντων πολιτική στην ευρωζώνη και έναν «πόλεμο» δηλώσεων, με τη γαλλική πλευρά να ζητεί εμμέσως πλην σαφώς ένα πιο αδύναμο ευρώ και με τη γερμανική πλευρά να …





Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:


…αποκάλυψαν ότι για περισσότερο από δεκαοχτώ συνεχόμενους αιώνες οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο ήταν η Ινδία και η Κίνα. Μάλιστα, οι δύο χώρες μαζί συμμετείχαν για πολλούς αιώνες στη διαμόρφωση του παγκόσμιου ΑΕΠ σε ποσοστό 50%-70%!




Μπορεί όλοι οι πολίτες της ευρωζώνης να εφαρμόζουν καθημερινά τις σοφές οδηγίες της Αγγελικής των Βησιγότθων, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα τους οδηγήσει στην  βασιλεία των ουρανών. Το αντίθετο! Είναι πιθανόν να βρεθούν ξαφνικά στην Κόλαση και να χάσουν όλα και κυρίως την αίσθηση της Δικαιοσύνης. Μετά από αυτό οι άνθρωποι δεν θα βρίσκουν λόγους για να ακολουθούν κανόνες ηθικής ή να πιστεύουν σε οράματα και κοινωνικά συμβόλαια. 


Τα πρώτα χρόνια της θητείας του ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ λοιπόν σε μια επίσημη επίσκεψη είχε ρωτήσει τη Μάργκαρετ Θάτσερ μέσω ποιου μηχανισμού στη χώρα της αντιλαμβάνεται αν υποφέρουν ή ευημερούν τα νοικοκυριά, αφού δεν υπάρχει ένας πολυσχιδής γραφειοκρατικός μηχανισμός κομισάριων να μεταφέρουν πληροφορίες από τη βάση και όλο το οικοδόμημα προς την ηγεσία.
Μέσω των διακυμάνσεων των τιμών, του είχε απαντήσει η σιδηρά Κυρία...




Ε) Λοιπά Θέματα:




Δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι να φανερώνει κανείς "ευσεβείς πόθους" ή να ανοίγει "ουτοπικές" συζητήσεις. Δεν είμαι σίγουρος επίσης, πόση δυνατότητα υπάρχει να τολμήσει πολιτικός ή επιστήμονας να εισάγει στο δημόσιο λόγο μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον της κοινωνίας του.




Η ικανότητα των παραγωγών των ΗΠΑ να ταΐζουν τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό της γης εξαρτάται από εννέα ζωτικής σημασίας παράγοντες, …




ην αντίθεσή τους εξέφρασαν οι κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στα σενάρια αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, που περιλαμβάνει ρύθμιση - «φρένο» για τις απεργίες.




Το άνοιγμα προς τη Ρωσία πρέπει να αποτελέσει μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ελλάδας, και ειδικότερα του επιχειρηματικού κόσμου της. Οι στενές ιστορικές σχέσεις των δύο λαών, αποτελούν καλές... 


                             -----------------------------------------------------------------------



a) διαβάστε
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 4/2/2013
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (η υπερφορολόγηση των ακινήτων)
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Η Αμερική αύριο)
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μιαμικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (η Αμάλθεια και οι άλλοι)

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!

ε) επενδύστε!



ΜΟΥΣΙΚΗ (Μάνος Χατζιδάκις)

ΜΟΥΣΙΚΗ (Ντέμης Ρούσσος)

ΜΟΥΣΙΚΗ (Βαγγέλης Παπαθανασίου)

ΜΟΥΣΙΚΗ Aerosmith, ABBA, Adele, Arctic Monkeys

Δεν υπάρχουν σχόλια: