Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 4/2/2013












Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:
Συνοψίζοντας:

Ελλάς: Πως η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα μπορέσει να συντηρεί μακροπρόθεσμα συνταξιούχους κάτω  των 60 ετών όταν δεν μπορούν να το εξασφαλίσουν αυτό χώρες με οικονομίες ισχυρότερες;
Πως η Ελλάδα μπορεί και συντηρεί δημόσιες συγκοινωνίες με μισθούς Γερμανίας και επίπεδο υπηρεσιών Λατινικής Αμερικής; …
Η βασική αιτία της ελληνικής χρεοκοπίας δεν ήταν η απληστία των τραπεζών, αλλά η απληστία των πολιτικών να διορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους στο δημόσιο τους οποίους πλήρωναν με δανεικά λεφτά.
Όταν τα δανεικά τελείωσαν κανείς δεν τολμά να απολύσει τους υπεράριθμους που έχουν προσληφθεί με διαβλητές πελατειακές διαδικασίες.
Ούτε να αναστείλει τις συντάξεις μέχρι το όριο συνταξιοδότησης...
Όσο δεν δίνουμε βιώσιμη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας ο κίνδυνος κατάρρευσης και εκτροπής παραμένει πιθανός...( capital.gr/Κ.Στούπας)

Ακίνητα: Μείζονες αντιδράσεις προκαλεί ο προωθούμενος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν θα προκύψουν νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες, επικρατεί ανησυχία, καθώς η ακίνητη περιουσία είναι ήδη «υπερφορολογημένη» τα τελευταία χρόνια, εξέλιξη που προκαλεί φωνές κριτικής και από το εσωτερικό της Ν.Δ. Το τελευταίο τριήμερο υπήρξαν, μάλιστα, δημόσιες παρεμβάσεις προβεβλημένων «γαλάζιων» βουλευτών που άσκησαν κριτική στον κ. Στουρνάρα, ενόψει της λήψης των τελικών αποφάσεων για τον ενιαίο φόρο. Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου παρακάμπτει τις ενστάσεις, υπογραμμίζοντας πως η διασφάλιση των εσόδων και συνεπώς η διάσωση της οικονομίας αποτελεί την κυρίαρχη προτεραιότητα. (kathimerini.gr)

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:
 
Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:

Από τον Οκτώβριο η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη τονίζει ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» ενώ εκτιμά πως από το 2014 που, όπως λέει, θα είναι έτος ανάκαμψης, η κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει σε διορθώσεις των μέτρων που έχει λάβει.

η τρόικα καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών καθιερώνοντας μία ανεξάρτητη αρχή από επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι θα έχουν ως ευθύνη τον υπολογισμό των πραγματικών αξιών των ακινήτων.

Αμέσως μετά την επίσημη... έξοδο της Ελλάδας από το εφιαλτικό σενάριο του Grexit οι ξένοι επενδυτές άρχισαν να κινούνται πιο δυναμικά στον ελληνικό χώρο. Ψάχνουν μεγάλα ακίνητα, ιδιαίτερα ξενοδοχεία μεγάλης δυναμικότητας και τουριστικά projects,..

Μείζονες αντιδράσεις προκαλεί ο προωθούμενος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν θα προκύψουν νέες επιβαρύνσεις.

Τη «χρυσή τομή» για την εφαρμογή του ενιαίου φόρου σε όλα τα ακίνητα αναζητά το οικονομικό επιτελείο…

ΚΑΙ το πιο μικρό και ξεχασμένο κομμάτι γης θα φορολογείται το νέο έτος. Ακόμη και τα αγροτεμάχια που δεν επιφέρουν κέρδη στους ιδιοκτήτες τους πρόκειται να φορολογηθούν, σε μια προσπάθεια το οικονομικό επιτελείο να εισπράξει από τους νέους φόρους 3 δισ. ευρώ.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ της Ελλάδας σε τροχιά ανάκαμψης είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, επισημαίνουν με δηλώσεις τους στην ΕΞΠΡΕΣ τουριστικοί φορείς, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι μένει αναξιοποίητη μια τεράστια ευκαιρία –οικονομικά και τουριστικά– για τη χώρα.

Με όπλο την σταδιακή αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης για τις προοπτικές του εγχώριου πιστωτικού συστήματος αλλά και της ελληνικής οικονομίας συνολικά, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες μια ακόμη προσπάθεια βελτίωσης των όρων της ανακεφαλαιοποίησης.

Β) Χρηματιστήριο:

Την ψευδαίσθηση ότι οι ξένοι απουσιάζουν από το Χ.Α. και η μέχρι τώρα άνοδος έχει συντελεστεί μόνο από ελληνικό χρήμα καταρρίπτουν οι εξελίξεις, καθώς χθες διενεργήθηκε μια άγριας ομορφιάς μάχη στο ταμπλό μεταξύ εγχώριων και ξένων ( 11:57, 01/02/13).

Με την... όπισθεν ξεκίνησε ο Φεβρουάριος. Με άτσαλη διόρθωση βασικών δεικτών και μετοχών, με επαναφορά των του μέτρου των «ανοιχτών πωλήσεων», κυβερνητικές αρρυθμίες (στο θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων), με ρυθμίσεις που χρήζουν προσοχής, …
 
Ανοδικά αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 και για τον βρετανικό FTSE100 η Citi, τόσο για το 2013 όσο και για το 2014. Για τον βρετανικό δείκτη μάλιστα, αναμένει φέτος άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών...

Έπιασετις 14.000 μονάδες ο Dow Jones Τα καλά στοιχεία σε απασχόληση και τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα ώθησαν υψηλότερα τη Wall. Εβδομαδιαία κέρδη για τους δείκτες. Νέο ιστορικό υψηλό για τη Google. Σε χαμηλό 14 μηνών το δολάριο.

Παρότι απαισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η Citi συνολικά, για τη Motor Oil μόνο καλά λόγια είχε στην πρόσφατη έκθεσή της για τις προοπτικές των διυλιστηρίων στην Ευρώπη.

Γ) Διεθνή:

Κατά τρία χρόνια ενδέχεται να επισπεύσει η Ε.Ε. την αλλαγή του καθεστώτος διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών, θέτοντας από το 2015 σε ισχύ νομοσχέδιο με βάση το οποίο θα επιβάλλονται ζημιές στους ομολογιούχους των τραπεζών σε περίπτωση χρεοκοπίας τους, …


Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:

Οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις σπανίως βοηθούν μια οικονομία, μπορούν όμως να βοηθήσουν τους επενδυτές. Τρία βήματα για να βρεθείτε στο σωστό στρατόπεδο σε περίπτωση παγκόσμιου νομισματικού πολέμου

Όσο δεν δίνουμε βιώσιμη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας ο κίνδυνος κατάρρευσης και εκτροπής παραμένει πιθανός... Οι φόροι δεν αποτελούν διέξοδο. Ούτε η ολοκλήρωση της σοβιετοποίησης της ελληνικής οικονομίας με ή χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο βασικός λόγος που η ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες θα συνεχίσει, παρά τις ευκαιριακές διορθώσεις, να κινείται ανοδικά είναι η απομάκρυνση της προοπτικής εξουσίας για την αριστερά


Ε) Λοιπά Θέματα:
 
Φρένο σε κάθε σκέψη ή συζήτηση με την Ελλάδα για άσκηση δικαιωμάτων που προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο επιδιώκει να βάλει η Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης όχι μόνο τις γνωστές απειλές, αλλά και τη μειονότητα στη Θράκη.
 

 

                                                                             =========

 

a) διαβάστε

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μιαμικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (η Αμάλθεια και οι άλλοι)

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: