Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 15-22/1/2012

Το παρόν φύλλο έχει σκοπό να δίνει μια ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ μέσω της παρουσίασης επίκαιρων Τίτλων που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο και παρέχει παράλληλα την ηλεκτρονική διεύθυνση για επίσκεψη από κάθε ενδιαφερόμενο.


ΧΑ: Κάνουν ταμείο οι θαρραλέοι αγοραστές

Θεαματική ολοκλήρωση για ένα μεστό παιχνίδι προεξόφλησης με διψήφιες αποδόσεις στο ΧΑ λόγω της αισιοδοξίας για επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI. Θετικά τα τεχνικά σημάδια. Τα στατιστικά..

www.euro2day.gr



συνέχεια




Ετοιμάζονται για τα χειρότερα οι ευρωπαϊκές τράπεζες τράπεζες
Για μια πιθανή επιδείνωση της κρίσης κυρίαρχου χρέους της Ευρώπης και της τραπεζικής κρίσης προετοιμάζονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με πολλές εξ αυτών να συσσωρεύουν μεγάλα αποθέματα μετρητών αλλά και να συρρικνώνουν τη χορήγηση δανείων σε νέους πελάτες, καθώς αναζητούν τρόπους να προστατευθούν από ένα πιθανό ξαφνικό «πάγωμα» των χρηματοπιστωτικών αγορών.
συνέχεια: http://www.xrimatistirio.gr/index.asp?id=5256&ekdosi=4421

Στα σκαριά νέα συμφωνία για Ελλάδα

Η ύφεση αλλάζει την «αριθμητική» της 26ης Οκτωβρίου. PSI με μέσο επιτόκιο 3,5% με 4% και πρόωρη εξόφληση με ομόλογα ΕFSF. Zητείται φόρμουλα για κούρεμα ΕΚΤ και επιμήκυνση δανείων από Ε. Ε. και ΔΝΤ.

 www.euro2day.gr

 

Ζητεί να ασκηθούν πιέσεις στους Έλληνες πολιτικούς

Εκκληση Ρεν για μεταρρυθμίσεις

πριν από 44' - Έκκληση προς τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα να πιέσουν τους Έλληνες πολιτικούς να υλοποιήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να μην εκτροχιαστεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας, απηύθυνε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.
www.naftemporiki.gr/

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:08
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές

www.newsbeast.g


PSI: Ένα βήμα πριν δώσουν τα χέρια

«Κούρεμα» ονομαστικού χρέους κατά 50%. Από 3% ως 4,75% τα επιτόκια. Στο 4,25% το μέσο επιτόκιο. Nέες επαφές Παπαδήμου με IIF σήμερα και τηλεδιάσκεψη τραπεζιτών. Στήριξη από τους αρχηγούς. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
www.euro2day.gr


ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράιχενμπαχ: Αυτή η πολιτική δεν πάει άλλο -Βαριές οι θυσίες των Ελλήνων

www.euro2day.gr

Ισχυρή ανάκαμPSI στη Σοφοκλέους

Έκανε το 7 στα 7 η αγορά, με αυξημένο τζίρο και "καύσιμο" τις προσδοκίες για συμφωνία με τους πιστωτές. Σε θετικό έδαφος για το 2012 πέρασαν ΓΔ και τραπεζικός δείκτης. Υπεραπόδοση για Alpha, ΕFG, ΤΤ. Στο 1,8€ η ΕΤΕ.
www.euro2day.gr


"Κληρώνει" εντός 48ώρου για το PSI

Ενημερώνει τους αρχηγούς ο Παπαδήμος πριν από τη σημερινή συνάντηση με Dallara. Η πίεση του ΔΝΤ σε τραπεζίτες, το σκόντο για επιτόκια 4-4,5% και η αισιοδοξία για συμφωνία. Ο κύβος ερρίφθη για τις ρήτρες συλλογικής δράσης.
www.euro2day.gr




Monti: Το ευρώ δεν πρέπει να αποτελέσει παράγοντα διάλυσης της Ευρωζώνης   www.capital.gr/

ΧΑ: Θετικό το πρόσημο του έτους για τις τράπεζες, με ανοδικό "κρεσέντο" 25,3% Την καλύτερή του συνεδρίαση μέχρι στιγμής για το 2012 πραγματοποίησε την Τετάρτη το Χ.Α. Ο δείκτης των τραπεζών με νέα άνοδο "γύρισε" σε θετικό το πρόσημο του έτους, συμπληρώνοντας έξι συνεχείς κερδοφόρες συνεδριάσεις με συνολικά κέρδη 25,3%.
www.capital.gr/

Έκκληση Monti για μείωση επιτοκίων των υπερχρεωμένων κρατών

Έκκληση Monti για μείωση επιτοκίων των υπερχρεωμένων κρατών Προειδοποιεί για κίνδυνο βίαιης αντίδρασης των χωρών που υποβάλλονται σε αυστηρή λιτότητα. Ζητά από τη Γερμανία να συνειδητοποιήσει πως "είναι προς το δικό της όφελος" να βοηθήσει να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού για την Ιταλία και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.  www.capital.gr/

 

World Bank warns of a global slump


www.usatoday.com


Q4 economic growth, at 8.9%, slowest in 2 years

The deceleration came as demand from US and Europe plunged and Beijing fought inflation.

europe.chinadaily.com.cn
Πενθήμερο ανόδου στο ΧΑ – Συνολικά κέρδη 5% για τον Γενικό Δείκτη Σε πέντε συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις "μεταφράζονται" μέχρι στιγμής οι προσδοκίες του Χ.Α. για επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Διεύρυναν τα κέρδη τους και οι τράπεζες.
www.capital.gr/




Κόλλησε το PSI, «εκβιασμός» με βίαιο κούρεμα

Ξαφνική διακοπή διαπραγματεύσεων. Την Τετάρτη νέο ραντεβού. Στο τραπέζι υποχρεωτικό "κούρεμα". Το αντάρτικο από hedge funds, η ανάγκη υψηλής συμμετοχής και το τελεσίγραφο Ελλάδας-τρόικας. Η ανακοίνωση του ΔΝΤ.

www.euro2day.gr


Business

McDonald s to expose everything about its chemical food in Russia
McDonald's to expose everything about its chemical food in Russia
Consumer rights' advocates filed a lawsuit against McDonald's fast food chain in Russia. The lawsuit was filed at Moscow's Tverskoy Court. The plaintiffs intend to oblige the company to indicate the complete list of ingredients on packaging, rather than the content of protein, fat and carbohydrates
english.pravda.ru/business/
Goldman Sachs: Απαραίτητη η ευρεία συμμετοχή στο ελληνικό PSI Η ευρεία συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό PSI είναι απαραίτητη προκειμένου η διαδικασία να έχει νόημα, σχολιάζει σε έκθεσή της η Goldman Sachs. Σημειώνει ωστόσο ότι η δομή του δεν ενθαρρύνει την υψηλή συμμετοχή, ενώ το ίδιο το πρόγραμμα δημιουργεί σοβαρά "δεδικασμένα".
www.capital.gr



Χαράτσι: Εντολή για διακοπή ηλεκτροδότησης σε 30.000 νοικοκυριά

Νέες απειλές εκτοξεύει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με τον πρόεδρό της Νίκο Φωτόπουλο να δηλώνει: "... Θυμάστε τι είχε γίνει το 1991-'92! Θα κατεβάσουμε τα... σώβρακα σε όποιον πάει...

 www.imerisia.gr

 

 

PSI-θρίλερ με απειλή αναγκαστικής συμμετοχής

Τράπεζες και IIF έχουν κοινή γραμμή. Το κλειδί για την επιτυχία του μεγάλου εγχειρήματος να μειωθεί το ελληνικό χρέος, είναι η συμμετοχή των θεσμικών στο PSI+. Αν η συμμετοχή είναι 55% ή 60%, τότε το ελληνικό δημόσιο θα υποχρεωθεί (από τη Γερμανία) να εφαρμόσει ρήτρες συλλογικής δράσης. Δηλαδή, όσοι δεν συμμετείχαν στο εθελοντικό PSI+, θα υποχρεωθούν να το κάνουν. Σ’ αυτή την περίπτωση θα μιλάμε για ...

www.isotimia.gr

 

 

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε

Στο επίκεντρο της ατζέντας το PSI

Συναντήσεις με τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας
θα έχουν σήμερα Παπαδήμος, Σαμαράς και Δήμας

Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2012 12:19
Σειρά διαδοχικών συναντήσεων που θα ξεκινήσουν στις 5.30 το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και θα συνεχίσουν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας. Στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων  βρίσκονται η εν εξελίξει διαδικασία της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ενώ θα συζητηθούν οι διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

www.tanea.gr



Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα, αλλά και ενθάρρυνσης των μεταρρυθμίσεων, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τις συναντήσεις που είχε σήμερα στην Αθήνα με τον Λουκά Παπαδήμο, τον Αντώνη Σαμαρά και το Σταύρο Δήμα. »
www.naftemporiki.gr


Παπαδήμος: Οι άνεργοι δεν έχουν κατώτατο μισθό- Nα είμαστε αποτελεσματικοίΟι Έλληνες είμαστε ένας σκληρά εργαζόμενος λαός, τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίο, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.
Ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι η "κρίση της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα εγχώριων διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας, σωρευμένων σφαλμάτων πολιτικής του παρελθόντος".
www.euro2day.gr



Dallara: Οι Ευρωπαίοι δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα

Την προσφυγή στους ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας εξετάζουν οι πιστωτές.

www.capital.gr


Βλέπε:

Δεν υπάρχουν σχόλια: