Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Ευρώπη ή Αφρική)


Ευρώπη ή Αφρική

Στις 6 Μαΐου 2012 το βράδυ μάθαμε τα αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών, που έγιναν πράγματι σε μια κρίσιμη περίοδο.

Ο ελληνικός Λαός πρώτον τιμώρησε τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα και δεύτερον έδωσε σαφή εντολή να σχηματισθεί κυβέρνηση κοινής συνεργασίας, χωρίς να επιθυμεί εκδικητικές λύσεις. Για τον λόγο αυτό σε κανένα κόμμα δεν έδωσε αυτοδυναμία.

Μ ε τον τρόπο αυτό έδειξε προς όλους και πάσα κατεύθυνση με σαφήνεια :

σε ό,τι μας οδήγησε όλα αυτά τα χρόνια στο λάκκο με τις οχιές ευθύνη έχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και

ως λύση για το μέλλον του ορίζει την κοινωνική συμφιλίωση μέσω της από κοινού διακυβέρνησης του από τα κόμματα που έστειλε στην βουλή ή τουλάχιστον μιας μεγάλης αντιπροσωπευτικής πλειοψηφίας αυτών.

Αν το δεύτερο κόμμα όπως προκύπτει  από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την διερευνητική εντολή  δεν θέλει να το καταλάβει, και αν βέβαια συμβαίνει το ίδιο και στα περισσότερα, φοβάμαι ότι προσθέτει ένα ακόμα γραφείο κηδειών. Το νόημα της πρότασης αυτής είναι ότι πέραν των νομικών σκοπέλων του μνημονίου, οι αρχηγοί των κομμάτων να παραμερίσουν προσωπικές φιλοδοξίες και να καταλήξουν από κοινού σε αποτελεσματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται κάτω από το όριο επιβίωσης της, συντηρούμενη από την ευρωπαϊκή στήριξη των εταίρων της.

Ο Joseph A. Schumpeter   έλεγε,  η είδηση ότι ένα πλοίο βυθίζεται δεν φέρει ηττοπάθεια. Αυτό εξαρτάται με τον τρόπο με τον οποίον γίνεται δεκτή η είδηση. Το πλήρωμα είναι δυνατόν να καθίσει και να αρχίσει να πίνει . Ή μπορεί όμως και να σπεύσει στις αντλίες.

Ο χρόνος και οι πολιτικές επιλογές θα δείξουν προς τα που τελικά τα πράγματα  θα κινηθούν.

Οι επιλογές σχηματικά είναι Ευρώπη ή Αφρική. Η πρώτη επιλογή σημαίνει ευημερία με κόπο. Για την δεύτερη επιλογή η ερμηνεία της επαφίεται στην φαντασία κάθε Έλληνα.

Κατά την γνώμη μου στην εκλογή της 6ης Μαΐου ο λαός επέλεξε Ευρώπη, μένει δε να το επιβεβαιώσει και στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

Χρειάζεται όμως  και καλός καπετάνιος και καλοί συγκυβερνήτες. Θα τους αναδείξουμε; 

Βλέπε:
Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑ
ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΧΦ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Η απόδειξη του κάτι!
..και τώρα τι κάνουμε;
η αλληλέγγυα στάση είναι η λύση

Αν οι Έλληνες γίνουν πιο επιθετικοί, ...
 Ο Κόσμος όπως τον βλέπω εγώ
η Ελλάδα θα ανακάμψει;
Είναι τόσο απλό!
Διαχείριση Κρατικού Χρέους 
Ακίνητα, μια πονεμένη ιστορία
Απόδοση και Κίνδυνος
 Θα ανακάμψει η χώρα μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: