Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Πουλάμε τα παλιά και Αγοράζουμε τα καινούργια)


Πουλάμε τα παλιά και Αγοράζουμε τα καινούργια (1)


Το πρόβλημα της Ελλάδος, όπως έχει έγκυρα διαπιστωθεί, είναι βαθύτατα πολιτικό ή ακριβέστερα μόνο πολιτικό.

Η αιτία του προβλήματος είναι η παντελής αδυναμία των πολιτικών φορέων να συμφωνήσουν μεταξύ τους σε ένα αξιόπιστο μηχανισμό διανομής και άσκησης της εξουσίας προς όφελος του λαού και του έθνους.

Έτσι κατέληξαν σε ένα θανάσιμο διαγκωνισμό που μακροπρόθεσμα αποδυνάμωσε οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά τους Έλληνες, φέρνοντας τους σήμερα στο κατώφλι της εθνικής επαιτείας και της εθνικής διάλυσης.

Το τραγικότερο είναι ότι δεν υπάρχει ελπίς για αναστροφή γιατί η πολιτική εξαλλοσύνη και αλαζονεία είναι στο φούλ της ανάπτυξης της.

Αν η συμπεριφορά των πολιτικών παρομοιαστεί με μετοχές θα τοποθετούσαμε τις "πολιτικές" τιμές τους στο τελευταίο στάδιο της ανόδου τους, στο στάδιο της ευφορίας στο οποίο όποιος πουλάει μετοχές κερδίζει και χαμένοι είναι αυτοί που κρατούν ή αγοράζουν.

Αν στις επόμενες εκλογές όλοι οι έλληνες «πουλήσουν» εκείνες από τις παλιές πολιτικές μετοχές (*) και  «αγοράσουν» καινούργιες πολιτικές ελπίδες σε νέα  κόμματα από έντιμους και ικανούς ανθρώπους  που προέρχονται από το χώρο της παραγωγικής οικονομίας ο κομματικός χειμώνας που διήρκεσε πολλά έτη ίσως φύγει για πάντα.

Αν οι πολίτες επιθυμούν να κάνουν τη ρήξη με το ένοχο παρελθόν  θα ψηφίσουν κάτι καινούργιο. Κάτι θετικό, αξιόπιστο και δημιουργικό. Αν δεν θέλουν να  επιστρέψουν ταπεινωμένοι στα παλιά κόμματα. Ούτε να ψηφίζουν το μη χείρον βέλτιστο. Αλλά αν επιθυμούν σφόδρα και είναι αποφασισμένοι να  επανακάμψει η ηθική αξία στην πολιτική δράση, τότε θα ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ καινούργια κόμματα.

Κόμματα που προέρχονται τόσο από επώνυμους μεταρρυθμιστές σημερινών κομμάτων όσο και από νέους που ανήκουν  στην πλειοψηφία των σιωπηλών συνειδητοποιημένων και δημιουργικών Ελλήνων βρίσκονται ήδη στην ιστορική φάση συγκρότησης ή και ανανέωσης τους. Η Ελλάς περιμένει, κάτι καινούργιο, ώστε να υπάρξει:

α) ρεαλιστική αντιμετώπιση της κρίσης,
β) διασφάλιση του ευρωπαϊκού μας προσανατολισμού
γ) αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας στα έργα
δ) ηθική και πνευματική ανάταξη του λαού μας
ε) αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας
ζ) τόνωση της εξωστρέφειας
η) άνοιγμα των αγορών
θ) μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση
ι) φιλελεύθερες προοδευτικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις
κ) ανθρώπινη και ριζοσπαστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και

τέλος, επιτέλους να γυρίσουμε  σελίδα για μια πράγματι αξιοπρεπή, δυνατή και ευημερούσα Ελλάδα, μια Ελλάδα των Ονείρων μας.

 
(*) προφανώς αναφέρομαι στα κόμματα και ιδιαίτερα στις αντιλήψεις εκείνων που σήμερα έχουν κληθεί να σχηματίσουν κυβέρνηση και δειλιάζουν να το κάνουν παρά το γεγονός ότι απειλείται  με πλήρη και άμεση κατάρρευση η χώρα.
  

  Βλέπε:

Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑ
ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΧΦ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Η απόδειξη του κάτι!
..και τώρα τι κάνουμε;
η αλληλέγγυα στάση είναι η λύση

Αν οι Έλληνες γίνουν πιο επιθετικοί, ...
 Ο Κόσμος όπως τον βλέπω εγώ
η Ελλάδα θα ανακάμψει;
Είναι τόσο απλό!
Διαχείριση Κρατικού Χρέους 
Ακίνητα, μια πονεμένη ιστορία
Απόδοση και Κίνδυνος
 Θα ανακάμψει η χώρα μας;



Δεν υπάρχουν σχόλια: