Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 10/7/2013











Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Συνοψίζοντας:

Δεν νομίζω ότι μπορεί να συνεχιστεί έτσι για πολύ η κατάσταση. Τα grexit θα τα ακολουθούν τα grecovery και μετά πάλι οι δυσοίωνες προβλέψεις για αποτυχία της προσαρμογής και χρεοκοπία. Όσο περνάει ο καιρός χωρίς να δημιουργείται ένα πραγματικό ρεύμα αλλαγής στην κοινωνία που θα εκφραστεί και στο πολιτικό επίπεδο, η πορεία θα είναι με μικρές ανάσες και περισσότερες αποτυχίες, σταθερά καθοδική. Όσο περνάει ο καιρός, όλο και λιγότερο αναστρέψιμη.

Ο καιρός είναι τώρα. Όσες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις υπάρχουν στη χώρα οφείλουν να αντιδράσουν τώρα. Να ξανακάνουν το πολιτικό παιχνίδι θετικό. Απέναντι στην αδιέξοδη προσπάθεια διατήρησης του χρεοκοπημένου συστήματος, να αντιτάξουν τη δημιουργία μιας καινούργιας, καλύτερης κοινωνίας. Αύριο θα είναι αργά.



 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:

 

Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:

Σε φιάσκο ολκής κινδυνεύει να εξελιχθεί ο διαγωνισμός πώλησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προκαλώντας ήδη ισχυρούς τριγμούς στο ΤΧΣ και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για έναν ανηλεή τραπεζικό πόλεμο.

Απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι με δίκες - εξπρές

«Πράσινο φως» για την ταχύτερη απομάκρυνση το πολύ μέχρι το τέλος του 2013 των συμβασιούχων του δημοσίου τομέα που παραμένουν στις θέσεις τους μέσω προσωρινών δικαστικών διαταγών, ανάβει η κυβέρνηση με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. 

Την εκτίμηση ότι έως το 2020 η τουριστική βιομηχανία της χώρας θα έχει δημιουργήσει συνολικά περισσότερες από 1.000.000 θέσεις κάνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Φοβούνται τις αντιδράσεις για τη σκούπα στο Δημόσιο

Παράθυρο για οριζόντιες καταργήσεις θέσεων και απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων ανοίγει το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο τίθεται επίσης αυστηρό...

Β) Χρηματιστήριο:

WALL STREET Πανηγυρική υποδοχή των πρώτων αποτελεσμάτων τριμήνου

H θετική εκκίνηση της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων έδωσε ώθηση στις αμερικανικές μετοχές, οδηγώντας τον S&P 500 κοντά στο ιστορικό υψηλό του και τον Nasdaq στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Οι απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία δεν πτόησαν την αγορά.

Γ) Διεθνή θέματα  και θέματα  σχετιζόμενα με το ευρώ:

ΗΕυρώπη ετοιμάζεται για την τελική σύγκρουση

Η κρίση δεν έχει τελειώσει. Απλώς αλλάζει μορφή. Τους επόμενους 12 μήνες θα υπάρξουν πολιτικές, κοινωνικές και χρηματοοικονομικές προκλήσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της ευρωζώνης. Η αυλαία θα πέσει με την τελική σύγκρουση πιστωτών και οφειλετών.

Υποβάθμιση Ιταλίας από S&P σε "BBB" από "BBB+"

Ο οίκος αξιολόγησης δήλωσε πως η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή της για μια περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών της Ιταλίας, που έρχονται μετά από μια δεκαετία με πραγματική ανάπτυξη κατά μέσο όρο -0,04%. Αρνητικό το outlook της αξιολόγησης

Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:

Τα ETFs είναι αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία όμως είναι διαπραγματεύσιμα. Αν θέλεις να αγοράσεις έναν κλάδο, αλλά δεν θέλεις να αγοράσεις μεμονωμένες μετοχές, αγοράζεις το ανάλογο ETF (υπάρχουν όλων των ειδών) και στη συνέχεια αυτό αγοράζει ανάλογα ένα καλάθι μετοχών του κλάδου αυτού.

Ε) Λοιπά Θέματα:

Πρόκειται για ένα τραγούδι που εμπνεύστηκε ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, όταν κατά την διάρκεια επίσκεψης του στη Κούβα είδε σε ένα βιβλιοπωλείο ένα βιβλίο με τίτλο: Οι 17.000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα.
Έτσι το τραγούδι του ενώ ακούγεται ισπανικό δεν έχει ούτε μία ισπανική αλλά μόνο ελληνικές οι οποίες λόγω της ισπανικής προφοράς ακούγονται σχεδόν ίδιες με την ελληνική προφορά!

Νομίζετεότι ξέρετε τα πάντα για τη μπύρα;

Την αγαπάτε, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας, αλλά πόσα ξέρετε πραγματικά για την μπύρα; Σίγουρα θα γνωρίζετε τα βασικά, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα τόσο για την παραγωγή της όσο και για την κατανάλωσή της που αξίζει να μάθετε.











                                                              -------------------------
Επίσης: 

α) διαβάστε

β) ακούστε

γ) χαμογελάστε!

δ) φιλοσοφείτε!

ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: