Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 7/5/2013












Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Συνοψίζοντας:


Ελλάδα καλή Ανάσταση…Η οικονομία έχει τους δικούς της κανόνες με τους οποίους μπορεί να παράξει τα προς το ζειν για μια κοινωνία ανθρώπων.  Η αόρατος χείρα των συμπεριφορών των ανθρώπων που επιφέρουν και μεταβάλλουν τις οικονομικές δραστηριότητες έχει τεθεί σε κίνηση. Στην οικονομία υπάρχουν ενδείξεις μεταστροφής της νοοτροπίας, σύντομα θα ζητήσουν να εκφραστούν και πολιτικά.
Τα πράγματα θα ήταν επικίνδυνα αν στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα βρίσκονταν οι μεγάλες χώρες και οικονομίες (ΗΠΑ-Γερμανία-Κίνα) και αν προσπαθούσαν να λύσουν τα προβλήματα με μεταξύ τους ανταγωνισμό. Η κρίση της Ελλάδας και του Νότου της Ευρωζώνης δεν συνιστά συστημική κρίση, αλλά περιφερειακή κρίση κάποιων περιοχών που άργησαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης επειδή βρέθηκαν κάτω από την ομπρέλα του ευρώ. (capital.gr/Κ. Στούπας)




Το χρέος της Ελλάδας παραμένει «πάρα πολύ υψηλό» και οι δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για ελάφρυνσή του είναι καλοδεχούμενες, επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τελευταία αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού δανειακού προγράμματος…Όπως επισημαίνει το ΔΝΤ, είναι καλοδεχούμενο το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν αποδεχτεί πως η χώρα χρειάζεται σημαντική έκτακτη στήριξη με όρους ευνοϊκότερους των αγορών ώστε να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους και πως έχουν δεσμευτεί να παράσχουν επιπρόσθετη βοήθεια  ώστε το χρέος να υποχωρήσει κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2020. (capital.gr)




Η οικονομική εξυγίανση απαιτεί διάρκεια: Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι και η Γερμανία δεν μπορεί να πηγαίνει καλά όταν δεν πηγαίνει καλά η Ευρώπη…

«Αν κάποιος ξοδεύει κάθε χρόνο περισσότερα από όσα κερδίζει, κάτι πάει στραβά. Και δεν πρόκειται για λιτότητα ή όχι», δήλωσε, σημειώνοντας ότι, εάν η Ευρώπη θέλει να διατηρήσει την ευημερία και την ανάπτυξή της, θα πρέπει να μειώσει τα χρέη της και να ξαναγίνει ανταγωνιστική.(newsbeast.gr)



Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:



Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:



Ποια είναι τα μεγάλα έργα που στηρίζουν την ανάκαμψη

Η χαρτογράφηση των 181 μεγάλων έργων αξίας €13,7 δισ. Ποια "κινήθηκαν" το α΄ τετράμηνο και ποια δεν έχουν ακόμη δαπάνες.




Το ζήτημα της δανειοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ανακύψει επιτακτικά από το 2009. Η συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο εντείνεται τελευταία, όμως σε ό,τι αφορά την πλευρά της προσφοράς, τις τράπεζες, η Citi κρίνει απαραίτητα τρία συγκεκριμένα βήματα.



"Παράθυρο"και για νέα μείωση επιτοκίου από Mario Draghi

Αμέσως μετά την ιστορική απόφαση μείωσης του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 0,5%, ο Mario Draghi άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέο "ψαλίδι", ενώ δεν απέκλεισε και αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων.




Δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Έθνος της Κυριακής.




Το χρέος της Ελλάδας παραμένει "πάρα πολύ υψηλό" και οι δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για ελάφρυνσή του είναι καλοδεχούμενες, επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τελευταία αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού δανειακού προγράμματος.




Οι επίσημοι αριθμοί για την ελληνική οικονομία αποτυπώνουν μια καταστροφική εικόνα: έξι χρόνια ύφεσης, ένας στους τέσσερις Έλληνες άνεργος, το χρέος μειώνεται ελάχιστα. Εντούτοις πρόκειται μόνον για τη μισή αλήθεια


Μειώσεις αποδοχών 10% ως 20% για 1 εκατ. εργαζόμενους

Από τις 15 Μαΐου οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν τον βασικό μισθό και μόνο τα επιδόματα προϋπηρεσίας, τέκνων, σπουδών και ανθυγιεινής εργασίας, αν μέχρι τότε δεν έχει υπογραφεί νέα κλαδική (επιχειρησιακή ή ατομική) σύμβαση που να προβλέπει περισσότερα.




Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει από τις 15 έως τις 19 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Keqiang, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.




Τη λίστα με τους πρώτους φόρους που θα μειωθούν έχει αρχίσει να συντάσσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Από τη σχετική λίστα των φόρων που εξετάζεται πλέον η μείωσή τους ξεχωρίζουν οι φόροι που αφορούν στα ακίνητα. 



Στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη του ποιοτικού και υψηλής οικονομικής απόδοσης τουρισμού αποσκοπεί το υπουργείο Περιβάλλοντος με το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο





Β) Χρηματιστήριο:




Την ουσιαστική επιστροφή των διεθνών κεφαλαίων στην ελληνική αγορά σηματοδοτεί η αναδοχή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank από τις JP Morgan, Citigroup, HSBC και Credit Agricole.




Ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων για τη συμμετοχή των μετόχων των τραπεζών Εθνικής, Alpha και Πειραιώς, στις αυξήσεις κεφαλαίου για τη συγκέντρωση του ορίου του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, στο πλαίσιο τις διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης τους




Όταν οι φίρμες της Wall Street είναι bearish στο κίτρινο μέταλλο, γνωρίζουμε μάλλον ότι ο στόχος είναι τα βραχυπρόθεσμα κέρδη από τις τεράστιες short θέσεις τους, πριν ξεκινήσουν να τις μαζεύουν (short covering).




H χρηματιστηριακή προτροπή «Sell in May and go away» («πούλα το Μάιο και φύγε») έχει ξαναβρεθεί (εύλογα...) στο προσκήνιο, όμως φαίνεται ότι λίγοι είναι έτοιμοι να την ακολουθήσουν. Κι αυτό γιατί τα τελευταία έτη έχει οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες τους επενδυτές!





Γ) Διεθνή θέματα  και θέματα  σχετιζόμενα με το ευρώ:


Τέλοςτης λιτότητας στην Ευρώπη

Αυτό είναι μια αποφασιστική κίνηση, είναι μια στροφή στην ιστορία του ευρωπαϊκού σχεδίου από τότε που ξεκίνησε το ευρώ», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1


Μέρκελ:Η Γερμανία θα αντισταθεί για μία διετία, όχι μακροπρόθεσμα

Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι και η Γερμανία δεν μπορεί να πηγαίνει καλά όταν δεν πηγαίνει καλά η Ευρώπη.




Η Κύπρος έχει εκπληρώσει όλους τους απαιτούμενους όρους για να λάβει την πρώτη δόση του πακέτου διάσωσης, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία είχε πρόσβαση το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.




Η γερμανική Deutsche Bank είναι εκτεθειμένη σε παράγωγα που φθάνουν τα 56 τρις ευρώ, όταν οι καταθέσεις τους είναι 100 φορές λιγότερες, δηλαδή 575 δις ευρώ.



Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:



Ο κ. Καραμανλής ο νεώτερος, ο επονομαζόμενος και "κουρασμένος" ή "Βούδας της Ραφήνας" διόρισε ένα συνδικαλιστή φαρμακοποιό διοικητή του ΙΚΑ κι αυτός όπως ήταν φυσικό φρόντισε τη συντεχνία των φαρμακοποιών αυξάνοντας τις φαρμακευτικές δαπάνες του ιδρύματος, το δημόσιο χρέος και κατά συνέπεια τους φόρους σε εμάς και τα παιδιά μας...




Αν δεν το γνωρίζετε οι ελληνικές τράπεζες είναι χρεοκοπημένες και δεν προσφέρουν ασφάλεια στους καταθέτες τους. Αυτό μας το λένε με ύφος 100 καρδιναλίων επιφανείς οικονομολόγοι. Το λένε για την Ελλάδα. Φανταζόμαστε ότι αν έκαναν τις ίδιες δηλώσεις σε μία άλλη χώρα για το τραπεζικό της σύστημα, ίσως δεν θα ένιωθαν και τόσο άνετοι!





Ε) Λοιπά Θέματα:




Σε μια εποχή που η Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου κυβερνώνται από μετριότητες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας για μια δεκαετία τώρα, προχωρά με φιλοδοξία. Ίσως ο μόνος άλλος ηγέτης μεγάλου έθνους που εκπέμπει τέτοια δυναμική ισχύ γύρω του να είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας, με τον οποίο επίσης η Δύση νιώθει εξαιρετικά άβολα.






Η μεγάλη πόλη εικονογραφημένη τη χρυσή εποχή της τζαζ





Τον “μύθο” ότι το Δυτικό φορολογικό σύστημα είναι καλύτερο από το ρωσικό, καταρρίπτει ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της εταιρίας Russia Consulting, Ουλφ Σνάιντερ, ο οποίος μιλώντας στην RBTH, επιχειρηματολογεί υπέρ της Ρωσίας.
 

Ελληνίδα διεκδικεί την καλύτερη δουλειά του κόσμου

Η Άννα πήρε μέρος στο διαγωνισμό του Υπουργείου Τουρισμού της Αυστραλίας που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και για τον οποίο χιλιάδες άνθρωποι υπέβαλλαν αιτήσεις για να διεκδικήσουν τις έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου…

                                                                      --------------------------------- 



 a) διαβάστε

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!
ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: