Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Απερίσκεπτα μέτρα)

Απερίσκεπτα μέτρα
    …και η ελπίδα της καινούργιας κυβέρνησης;

Ο βερμπαλισμός της εξουσίας της κακομαθημένης και αμαθούς  γενιάς του πολυτεχνείου 35 χρόνια τώρα έφερε την χώρα στην σημερινή εξαχρείωση ηθών και την οικονομική απαξίωση της.

Ακόμα και το «προστατευτικό» δίκτυ της Ε.Ε. δεν ήταν αρκετό να διασώσει την κατάσταση, διότι οι χρόνοι που δόθηκαν κατασπαταλήθηκαν και αυτοί από την κεκτημένη ταχύτητα του αμοραλισμού, του ωχαδερφισμού και ιδιαίτερα των «κεκτημένων δικαιωμάτων».

Μόνο δικαιώματα όχι υποχρεώσεις.

Η θεοποίηση των οργανωμένων ομάδων πίεσης, «των κλαδικών», σε πανεπιστήμια, σε επιμελητήρια, σε επαγγελματικές ενώσεις γενικά όπου το δημόσιο χρήμα μπορούσε εύκολα να λεηλατηθεί και το ιδιωτικό να αρπαχτεί.

Καμιά συνεννόηση μεταξύ μελών των κομμάτων ήταν εφικτή όπως και μεταξύ των συντεχνιών ως προς το τι πρέπει να θυσιάσουν και ως προς το τι να προσφέρουν στην κοινωνία . «Συνεννόηση» υπήρχε μόνο ως προς το τι θα πάρουν, στο να δώσουν στην κοινωνία, ποτέ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, δεν εκπλήσσει  που και τα κυβερνητικά μέτρα τυχαία λαμβάνονταν. Από παρορμητισμό της στιγμής των ιθυνόντων και όχι βάσει ενός σχεδίου ανασυγκρότησης.

Ενδεικτικά και μόνο,

Δημοψήφισμα για λόγους τακτικής, ανεξαρτήτως αν θίγεται η παρουσία μας μέσα στην Ε.Ε., όταν οι γείτονες χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία) εκλιπαρούν για την ένταξη τους στη ΕΕ.

Υψηλοί και κατά παράβαση κάθε κανόνα δικαίου, δυσβάστακτοι φόροι στα ακίνητα, ανεξαρτήτως αν οι ιδιοκτήτες τους είναι έντιμοι φορολογούμενοι ή είναι φοροφυγάδες και αδιαφόρως αν έχουν δυνατότητα να ανταποκριθούν .

Πολλαπλές επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις στα εισοδήματα ανεξαρτήτως  αν φοροδιαφεύγουν ή όχι αγνοώντας έτσι για άλλη μια φορά κάθε κανονικά φορολογούμενο πολίτη.

Απουσία ανακοίνωσης πλήρους  σχεδίου μείωσης των σπαταλών του δημοσίου, παρότι στις υπέρμετρες δαπάνες οφείλεται η οικονομική κρίση στην χώρα μας.

Κατάφορα Άδικη μεταφορά εκτός εργασίας δοκιμασμένων και ικανών δημοσίων υπαλλήλων (εργασιακή εφεδρεία), αντί της εξέτασης για μετακίνηση  όσων έχουν προσληφθεί  εκτός νόμιμων διαδικασιών (όπως είναι δημόσιοι διαγωνισμοί και ΑΣΕΠ).

Ερωτηματικά κατά πόσο οι όροι δανειοδότησης μας από του ευρωπαίους εταίρους μας είναι ικανοποιητικοί και ταιριάζουν σε πολίτες που είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν τα λάθη και να πληρώσουν για αυτά. Αμφιβάλλω πολύ αν οι όροι είναι δίκαιοι και συνεπώς να επιφέρουν μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα στην χώρα.


…όλα τα ως άνω και μόνο δείχνουν κατά πόσο απερίσκεπτα οι κυβερνώντες ενεργούν και κατά πόσο απάνθρωπα είναι τα ληφθέντα μέτρα.
Λείπει το πνεύμα ενότητας και συνεννόησης που αποτελεί  το μέσο για την ανατροπή της απαξίωσης και δημιουργίας μιας νέας αρχής γεμάτης με αισιοδοξία και έμπνευση.

Υπάρχει όμως και κάτι καινούργιο. Η Νέα Κυβέρνηση με επικεφαλής άτομο κύρους και επίσης μια πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας και σύγκλησης ενός σημαντικού μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Αποτελεί, όμως, η Κυβερνητική αυτή σύνθεση αφετηρία για κάτι επαναστατικό ως προς τις αγκυλωμένες δομές σκέψεις; Μέρα με την ημέρα θα λαμβάνουμε την απάντηση.







Δεν υπάρχουν σχόλια: