Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Προτιμούμε να πνιγούμε χορεύοντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού ;

Προτιμούμε να πνιγούμε χορεύοντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού ; 

Αναδημοσίευση από το διαδίκτυο

Για να μην ισχυρίζονται μερικοί, ότι δεν ξέραμε τίποτα, παραθέτω το κύριο άρθρο του τότε διευθυντή του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» κ.Γιάννη Μαρίνου,  στο τεύχος της 22ας Μαΐου 1986,  υπό τον τίτλο :
«Προτιμούμε να πνιγούμε χορεύοντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού ;». 
Με αφορμή την έκθεση του τότε Διοικητή της Τράπεζας της  Ελλάδος κ. Δημ. Χαλικιά, ο οποίος μέσω ύβρεων από τις «προοδευτικές» δυνάμεις έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, ο  κ. Γ. Μαρίνος έγραφε :....


Και ιδού πού φθάσαμε: Αντί να δουλεύουμε για να παράγουμε εισόδημα, να τρώμε από τα έτοιμα και από τα δανεικά.

Αντί να φτιάχνουμε νέα εργοστάσια, να κλείνομε κι αυτά που υπάρχουν.
Αντί να εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, να τις αφήνουμε βαθμιαία να καταντούν παλιοσίδερα.
Αντί να βελτιώνομε την παραγωγικότητά μας, να
επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο την τεμπελιά και την λούφα.
Αντί να προωθούμε τις εξαγωγές μας με καλά και φθηνά προϊόντα, να υπονομεύουμε την ανταγωνιστικότητά τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να πουληθεί η ελληνική παραγωγή ούτε μέσα στην ελληνική αγορά.
Αντί να ενθαρρύνουμε το κέρδος, ώστε να περισσεύουν λεφτά για νέες επενδύσεις και καλύτερες αμοιβές των εργαζομένων, το εμποδίζομε με κάθε τρόπο, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των προβληματικών επιχειρήσεων και την απειλή των μαζικών απολύσεων, αφού οι βιομηχανικές μας επιχειρήσεις δεν μπορούν πια να επιβιώσουν. 
Αντί να στηρίζομε με κάθε τρόπο την εγχώρια παραγωγή, την καταδιώκουμε
με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, διευκολύνοντας έτσι τις εισαγωγές και την κυριαρχία των ξένων στην ελληνική αγορά.
Αντί οι εργατοϋπάλληλοι να υπερασπίζονται την εθνική παραγωγή με την εργατικότητα και την συμπαράστασή τους προς τους ομοεθνείς εργοδότες τους, πολλοί απ' αυτούς υπονομεύουν με απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, κοπάνες, νωθρότητα, τσαπατσουλιά και συνεχείς εκδηλώσεις μίσους τις ντόπιες παραγωγικές μονάδες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στα
ξένα προϊόντα και στη δική τους μιζέρια και ανεργία.
Αντί το δημόσιο να διαχειρίζεται με σύνεση και πόνο τα έσοδα από την φορολογία, τα διασπαθίζει σε καταναλωτικές δαπάνες σε έργα βιτρίνας, σε αθρόες προσλήψεις υποαπασχολουμένων, σε επιδοτήσεις, χαρισμούς οφειλών, σε δανεικά και αγύριστα και σε διαιώνιση της αντιπαραγωγικής δομής της δημόσιας διοικήσεως και της χρονοβόρας και δαπανηρότατης γραφειοκρατίας.
Αντί να αναπτύσσουμε την παραγωγή και να ενισχύουμε την αυτοδυναμία της οικονομίας μας, το 'χουμε ρίξει στον δανεισμό από το εσωτερικό και κυρίως από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχομε φθάσει στο τραγικό σημείο να δανειζόμαστε πια κάθε χρόνο 2-3 δισεκατομμύρια δολλάρια από τους ξένους για να εξοφλούμε προηγούμενα δανεικά.
Αντί να διευκολύνεται η εισαγωγή νέας τεχνολογίας και η ευελιξία των επιχειρήσεων ώστε να αποφεύγουν τα οικονομικά αδιέξοδα και το μοιραίο κλείσιμό τους, αντί να ενθαρρύνεται η υλική επιβράβευση των προκομμένων και ευσυνείδητων, επιβάλλεται με κάθε τρόπο το αντίθετο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.
Και αυτοί που αντιδρούν στην απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή, φαίνεται ότι προτιμούν να  καταποντιστούμε όλοι, χορεύοντας και τραγουδώντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού.
Και αυτό σχεδόν σίγουρα θα συμβεί, αφού τα σωστικά μέσα ολοένα και περιορίζονται.....».


Τώρα πλέον είστε ελεύθεροι, να πιστεύετε και να διαδίδετε,ότι για όλα φταίει μόνο η Τρόικα και η κακιά Μέρκελ !......

                                                               ----------------------------------

 Επίσης: 

α) διαβάστε

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!

ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές! 

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στην Ουρουγουάη χτυπά η καρδιά της Ελλάδας!

Στην  Ουρουγουάη χτυπά η καρδιά της Ελλάδας! 

αναδημοσίευση από http://www.godimitris.gr

Έφτασα στα σύνορα της Βραζιλίας. Λίγο πριν μπω στη χώρα έλεγξα τα mail μου. Ενα από αυτά με ανάγκασε να τροποποιήσω τα σχέδιά μου και να επιστρέψω στο Μοντεβιδέο. Ευτυχώς για καλό σκοπό. Ετσι είμαι ακόμα εδώ.
Επειτα από 21 μέρες στην Ουρουγουάη, είναι σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου. Εκανα πολλούς και καλούς φίλους. Ελληνες και Ουρουγουανούς. Με όλους μιλούσα ελληνικά. Το αναφέρω αυτό γιατί όσο κι αν ακούγεται παράξενο στη μικρή αυτή χώρα υπάρχουν πάνω από 3.000 Ελληνες και διπλάσιος αριθμός Ουρουγουανών που μιλούν ελληνικά.
Εδώ οι άνθρωποι δεν είναι απλά φιλέλληνες. Είναι ελληνολάτρεις. Σε πρόσφατη έρευνα της Eurostat το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων ουρουγουανών απάντησε ότι πολιτιστικά ταυτίζονται με την Ευρώπη και στην δεύτερη ερώτηση για το ποιά χώρα από την Ευρώπη έρχεται πρώτη στο μυαλό τους, η πλειοψηφία απάντησε: Η Ελλάδα. 
Η εκπαίδευση στην Ουρουγουάη είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο και από μικρά παιδιά μαθαίνουν για την Ελλάδα. Μάλιστα στο Μοντεβιδέο έρχονται χιλιάδες φοιτητές από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής τόσο για την ποιότητα των σπουδών όσο γιατί η Παιδεία εδώ είναι δωρεάν με πολλές παροχές και κίνητρα για τους φοιτητές. 
Ετσι εξηγείται κατά ένα μέρος η ελληνολατρία. Λέξη που την πρωτοάκουσα εδώ.
Οι περισσότεροι Ουρουγουανοί που συνάντησα ήξεραν και κάποιες ελληνικές λέξεις. Κάποιοι μάλιστα αντί να μάθουν αγγλικά επέλεξαν τα ελληνικά. Όπως ο Luis, η Tabare, ο Valentin. 
Ο Valentin Abitante και πολλοί άλλοι δεν γνωρίζουν άλλες γλώσσες. Μόνο τη μητρική τους και ελληνικά.
Η Margarita μιλά άπταιστα ελληνικά. Σπίτι της θα ακούσεις πολύ ελληνική μουσική. Ακόμη και  βιντεοκασέτες από τις Τρεις Χάριτες και τους Απαράδεκτους. Από το ίντερνετ παρακολουθεί ελληνική τηλεόραση.
«Χιλιάδες Ουρουγουανοί, ανάμεσά τους κι εγώ, μάθαμε να μιλάμε την Ελληνική Γλώσσα. Μάθαμε να λατρεύουμε την Ελλάδα και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Είχαμε την τύχη να νιώσουμε την ουσία του. Πιστεύω αυτό που είπε ο Νίτσε ότι ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε σε αυτόν ένα κομμάτι ελληνικής ζωής για να φωτιστεί αμέσως άπλετα». Κουβέντες της Margarita.
Οσα σας αναφέρω δεν είναι υπερβολές. Δεν το έκανα ποτέ και ούτε θα το κάνω στις ιστορίες μου. Καταγράφω απλά αυτά που βιώνω. Και ειδικά σε αυτή την ανταπόκριση κρατώ χαμηλούς τόνους.
Οσοι Ουρουγουανοί είχαν την τύχη να έρθουν στην χώρα μας και αντίκρισαν τον Παρθενώνα, δάκρυσαν.
«Εσεις οι Ελληνες υποτιμάται αυτό που έχετε. Όταν πρωτοείδα τον Παρθενώνα στα 50 μου χρόνια, εγώ και ο άντρας μου βάλαμε τα κλάματα. Οι Ελληνες φίλοι μας που ήταν μαζί μας μάς κοίταξαν περίεργα. Δεν μπόρεσαν να καταλάβουν γιατί. Ούτε εμείς περιμέναμε να αντιδράσουμε έτσι. Τα δάκρυα ίσως ήταν ένας τρόπος για να εκφράσουμε όσα αισθανόμασταν και δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε με λόγια. Και πίστεψέ με Δημήτρη, ακόμα και σήμερα θεωρώ μεγάλη τιμή μου που είδα με τα μάτια μου και άγγιξα με τα χέρια μου τον Παρθενώνα και όλα όσα συμβολίζει για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο». Λόγια της Silvia, μιας ακόμη Ουρουγουανής που συνάντησα στο Μοντεβιδέο.
Ο Carlos είναι 28 χρόνων. Πριν δύο χρόνια βρέθηκε στην Ελλάδα. Όταν του είπαν ότι αυτό που βλέπει είναι η Ακρόπολη, απομακρύνθηκε από την παρέα του και κάθισε σε μια γωνιά του δρόμου. Δεν ήθελε να τον δουν να κλαίει.
Επισκέφθηκα τον Sergio William Carzolio. Εμαθε για μένα από μια συνέντευξή μου σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Ζήτησε να με δει. Βρεθήκαμε στο σπίτι του. Βέρος Ουρουγουανός.
Εμαθε ελληνικά γιατί δούλευε σε ελληνικά καράβια και έκανε πολλούς έλληνες φίλους. «Οι καλύτεροι μου φίλοι ήταν Ελληνες. Φανταστικοί άνθρωποι. Αρχισα να κάνω μαθήματα στην ελληνική κοινότητα του Μοντεβιδέο και μετά από το 1978 άρχισα να παρακολουθώ τα μαθήματα στο Ιδρυμα Τσάκος. Σιγά σιγά όταν ήμουν στα βαπόρια άρχισα να καταλαβαίνω τα ελληνικά τραγούδια. Ενδιαφέρθηκα για την ελληνική ποίηση. Ηθελα να μιλώ σωστά ελληνικά. Στα πλοία η γλώσσα των ελλήνων ήταν φτωχή. Ηθελα περισσότερα. Εμαθα περισσότερα. Αυτές τις μέρες ξανάπιασα το Μαραμπού του Ν. Καββαδία. Μια φορά την εβδομάδα, είμαστε μια παρέα ουρουγουανών που συναντιόμαστε και μιλάμε ελληνικά για να κάνουμε πρακτική».
Ο Sergio αν και καθολικός εδώ και 30 χρόνια πηγαίνει στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία. Στην ατζέντα του από τη μια πλευρά έχει τα στοιχεία του και τα τηλέφωνα ανάγκης και στην άλλη το Πάτερ ημών. «Αισθάνομαι πια σαν Ελληνας. Εζησα πολλά χρόνια στα βαπόρια με έλληνες. Πλέον σκέφτομαι σαν Ελληνας».
«Θα ήθελα να δώσω τους χαιρετισμούς μου στον Βασίλειο Χαχαβιά. Ενας πολύ καλός δάσκαλος της ελληνικής γλώσσας. Σε αυτόν χρωστάω τα ελληνικά μου. Τον αγαπήσαμε πολύ. Σήμερα ζει στον Πειραιά. Τον θυμόμαστε με εκτίμηση και σεβασμό. 
Θέλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους ελληνες για τη φιλοξενία και τη φιλία που μου έδειξαν. Τους βλέπω σαν να είμαστε αδέλφια. Να ξέρουν ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν φιλέλληνες που στην ανάγκη είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να τους υπερασπιστούν».  
Φεύγοντας μου έδωσε σε ένα κομμάτι χαρτί μια παράγραφο από σημειώσεις του Ν. Καζαντζάκη. «Πρέπει αλήθεια να είμαστε περήφανοι για τη σύμπτωση αυτή να γεννηθούμε Ελληνες. Και συνάμα να νιώθουμε κάθε στιγμή, σε κάθε μας λόγο, σε κάθε γραμμή και στοίχο που γράφουμε πως έχουμε μεγάλη ευθύνη».
Η Circe Maia, πολύ γνωστή ποιήτρια στην Ουρουγουάη, άκουσε πριν χρόνια την ελληνική εκπομπή του Αλέξανδρου Πανταζόγλου, ο οποίος εδώ και 35 χρόνια εμπλουτίζει τα ερτζιανά της Ουρουγουάης με ελληνικό λόγο και μουσική. Ακουσε τον Πανταζόγλου να μεταφράζει στοίχους του Ρίτσου. Γοητεύτηκε. Αρχισε να μαθαίνει ελληνικά. Πρόσφατα παρουσίασε μια εργασία της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τον Ρίτσο».
Ένα δημόσιο σχολείο στην Ουρουγουάη ονομάζεται Grecia. Οι μαθητές είναι όλοι τους παιδιά Ουρουγουανών. Το ίδιο και οι δάσκαλοί τους. Ομως κάθε 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου γιορτάζουν σαν Ελληνες. Τραγούδια, θεατρικά, ποιήματα. Να ακούς από αυτά τα μικρά παιδιά τον εθνικό μας ύμνο. Μάλιστα επειδή ο εθνικός ύμνος της Ουρουγουάης διαρκεί περίπου 6 λεπτά και ο δικός μας ούτε ένα λεπτό, τα παιδιά αυτά λένε περισσότερους στοίχους του Δ. Σολωμού, έτσι ώστε να υπάρχει μια. . . ισορροπία. Ακόμη και η σημαία είναι σχεδόν ίδια με την ελληνική. Αν δεν κυματίζουν τις μπερδεύεις. Απλά αντί για σταυρό, έχει έναν κίτρινο χαρούμενο ήλιο.
Ενα σχολείο υιοθέτησε την Ελλάδα. Η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έδωσε τίποτα σε αυτό το σχολείο. Πριν από λίγες μέρες το Ιδρυμα Μαρία Τσάκος αποφάσισε να βοηθήσει ποικιλοτρόπως το σχολείο, ως χορηγός.
Εξω από τη Εθνική Βιβλιοθήκη του Μοντεβιδέο, ένα κτήριο βασισμένο σε Δωρικό ρυθμό έχει από έξω, δίπλα στην είσοδο, το άγαλμα του Σωκράτη. Στην παραλιακή ένα πάρκο ονομάζεται Αθήνα και έχει την προτομή του Ομήρου. Ο κεντρικότερος δρόμος της παλιάς πόλης κάτω από το λόφο ονομάζεται Grecia. Ενα από τα ομορφότερα νεοκλασικά κτήρια στο κέντρο της πόλης στην πρόσοψή του γράφει: Αθηναίος. Σε όλα τα βιβλιοπωλεία θα βρεις βιβλία ελλήνων συγγραφέων και ποιητών. Ακόμη και στα πολύ μικρά. 
Πρόσφατα με πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας, στο υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με βυζαντινές εικόνες. Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη που διήρκεσε διπλάσιο χρόνο από τον προγραμματισμένο. Δεκάδες τα σχολεία που την επισκέφθηκαν.
Όταν έρχονται έλληνες καλλιτέχνες ή ανεβαίνουν ελληνικά έργα στο θέατρο, οι αίθουσες είναι γεμάτες από κόσμο.
Η ελληνική κοινότητα έχει συνδράμει πολλά για να στηριχτεί ο φιλελληνισμός.
Πάρα πολλά έχει προσφέρει και το Ιδρυμα Μαρία Τσάκος το οποίο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια παρέχει δωρεάν μαθήματα σε όσους θέλουν να μάθουν ελληνικά. Μέχρι σήμερα από τις αίθουσές του έχουν περάσει περισσότεροι από 4.000 μαθητές. Πολλοί από αυτούς κατέχουν υψηλές θέσεις. Όπως ο διοικητής της Τράπεζας της Ουρουγουάης, συνεργάτες υπουργείων, διπλωμάτες, διευθυντές δημόσιων υπηρεσιών.
Στην Ουρουγουάη είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου ένα πραγματικό δέντρο, καρπό της απλόχερης διασποράς του πολιτισμού μας. Γνώρισα πολλούς Ελληνες συγγενείς εκ πνεύματος.
Το ταξίδι συνεχίζεται,
πάρε ένα σάκο κι έλα. . .
Δημήτρης  Παρούσης
                                                                ------------------------------
 Επίσης: 

α) διαβάστε

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!

ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές! 

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 27/5/2013











Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:

 Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και θέματα που επηρεάζουν την οικονομία:

Προετοιμασία για το νέοΜεσοπρόθεσμο

Τον ανασχεδιασμό του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-16, που θα ενσωματώνει και μέτρα για τη διετία 2015-16, τα οποία θα προσδιοριστούν το Σεπτέμβριο, θα ζητήσει η τρόικα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, κατά τον έλεγχο που θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα.

 

Δαμανάκη: Η Ελλάδα γαστρονομικός προορισμός

Η Ευρώπη έχει εδώ και καιρό συνειδητοποιήσει ότι η γαστρονομία της μπορεί να αποτελέσει σημαντικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, αλλά και όχημα που θα φέρει ανάπτυξη, τουρισμό και επενδύσεις.

Κοντά στην κάλυψη του ελάχιστου ποσού ιδιωτικής συμμετοχής, δηλαδή στην εξασφάλιση 800 εκατ. ευρώ από ιδιώτες, βρίσκεται πλέον η Εθνική Τράπεζα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί δεσμεύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ από έλληνες επιχειρηματίες και εταιρείες συμφερόντων τους.

ΜΕΙΩΣΗ των συντελεστών στις μεταβιβάσεις ακινήτων, τις κληρονομιές και τις γονικές παροχές σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τους νέους φόρους στα ακίνητα.

Β) Χρηματιστήριο:

Συγκεκριμένα «...για τρία χρόνια το ξένο χρήμα έφευγε από την Ελλάδα. Τώρα το κύμα γυρίζει», γράφει ο Economist. «Αυτήν την εβδομάδα», σημειώνει, «στελέχη της Alpha Bank ήταν στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη για να συγκεντρώσουν ιδιωτικά κεφάλαια για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το roadshow είναι μέρος μιας μεγαλύτερης επιχείρησης: της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών». 


Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg, δώδεκα αναλυτές δήλωσαν ότι περιμένουν άνοδο στις τιμές του χρυσού την επόμενη εβδομάδα, ενώ εννιά εμφανίστηκαν πιο απαισιόδοξοι και οχτώ ήταν ουδέτεροι. 

 

Επενδυτικόςοδηγός για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών

Τα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με τις διαδικασίες, τα δικαιώματα και τα μελλοντικά δικαιώματα πολλά. Και χρειάζονται απαντήσεις.
H «HτΣ» επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών μέσω του ενημερωτικού υλικού που εξέδωσε το Xρηματιστήριο Aθηνών για την ενημέρωση όλων των θεσμικών παραγόντων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Γ) Διεθνή θέματα  και θέματα  σχετιζόμενα με το ευρώ:

Δράσηγια την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ζητούν οι ευρωβουλευτές

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να μειώσουν κατά το ήμισυ μέχρι το 2020 το "φορολογικό κενό" από φόρους που δεν έχουν εισπραχθεί και ανέρχονται σε 1 τρισ. ευρώ, υποστήριξε το ΕΚ, με ψήφισμά του.

Wolf:Σκοτώστε τη λιτότητα πριν μας αφανίσει!

Στα μέσα Μαΐου συμμετείχα σε συζήτηση για τη λιτότητα που διοργάνωσε το New York Review of Books στο Sheldonian Theatre της Οξφόρδης. «Λιτότητα στην ευρωζώνη και στη Βρετανία: φόνος ή γιατρειά;». Τη λιτότητα την υπερασπίστηκαν ο Λόρδος Meghnad Desai και ο βουλευτής, Σερ John Redwood. Με τη δική μου άποψη συντάχθηκαν ο Λόρδος Robert Skidelsky. Ακολουθεί ο λόγος τον οποίο παρέθεσε: Η λιτότητα απέτυχε.

Spiegel:Το Βερολίνο θα στηρίξει χώρες σε κρίση

Επιστολή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον συνάδελφό του, υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, στην οποία ζητεί την ανάληψη κοινής δράσης ώστε οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση να υποστηριχθούν και διμερώς σε θέματα ανάπτυξης μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW,…

"Εάν δεν δράσουμε τώρα, τότε ο Νότος της Ευρώπης κινδυνεύει να χάσει μία ολόκληρη γενιά".

Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:

Νέος μακροπρόθεσμοςκύκλος ανόδου στις αγορές;

Οι αγορές επιχειρούν να περάσουν ένα νέο μήνυμα. Είναι ανάγκη ωστόσο να καταδείξουμε ότι οι αγορές είναι δυναμικές και πολυδιάστατες και ότι η αποτυχία μιας πρόβλεψης δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να έχουν υπάρξει και αρνητικές επιλογές. Γράφει ο Χρ. Αλωνιστιώτης.

Ε) Λοιπά Θέματα:

Ηημέρα που Ελλάδα και Ισπανία έσωσαν τη Γερμανία

Όλα συνέβησαν το 1953, όταν η Γερμανία, μετά τον Β Παγκόσμιο βυθίστηκε σε βαθιά κρίση, αδυνατώντας να πληρώσει τα χρέη της που ανέρχονταν σε 38.800.000 μάρκα εκείνη την εποχή. Το κράτος ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας…

Καταλαμβάνοντας και φέτος τη δεύτερη θέση μεταξύ 46 χωρών του πλανήτη, η Ελλάδα κατέλαβε 402 «γαλάζιες σημαίες» στο φερώνυμο πρόγραμμα που αφορά στην ποιότητα των υδάτων κολύμβησης. 


Ανεργοι «πολυτελείας» σε Ημαθία και Πέλλα

Τα νέα Ελληνόπουλα μάλλον δεν θέλουν να εργαστούν στο χωράφι και στα οπωροφόρα ή μετά στο εργοστάσιο μεταποίησης των φρούτων. Δυστυχώς αυτή την νοοτροπία ίσως την περάσαμε και εμείς οι μεγαλύτεροι στα νέα παιδιά και τώρα είναι δύσκολο να ξεριζωθεί. Πάντως υπάρχουν και ντόπια παιδιά, που έχουν αλλάξει άποψη μέσα στην κρίση και επιδιώκουν να εργαστούν εποχικά στο χωράφι και στη βιομηχανία. 


Στη«Ζωή της Αντέλ» ο Χρυσός Φοίνικας

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Αμπντελατίφ Κεσίς, παρέλαβε συγκινημένος το βραβείο μαζί με τις εξαιρετικές του πρωταγωνίστριες, την ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος και την Λεά Σεντού, και ολοκλήρωσε το λόγο του καλώντας τους πάντες «να εκφραστούν και να αγαπήσουν ελεύθερα».


Τραπεζικόπρόγραμμα «χαρίζει» αγροτικές εκτάσεις σε νέους

Γη σε εκατοντάδες νέους μέχρι 35 ετών παραχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς για να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα.

Η Τράπεζα θα παραχωρήσει 5.000 στρέμματα σε όσους αναζητούν τη δική τους επαγγελματική ευκαιρία μέσα από την αγροτική καλλιέργεια.


                                                  ---------------------------------------

 Επίσης: 

α) διαβάστε

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!
ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές!