Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ-ΑΛΦΑ;)

18/02/2011

Συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ-ΑΛΦΑ;

Παραθέτω πως είδα και σχολίασα, μέσω του ηλεκτρονικού τύπου, στις διαδραστικές σελίδες του, την είδηση για συγχώνευση των Τραπεζών ΕΘΝΙΚΗΣ και ΑΛΦΑ. 


1) Σχόλια στην ανακοίνωση ότι συζητείται η συγχώνευση των τραπεζών ΕΘΝΙΚΗΣ και ΑΛΦΑ

(ΤΑ ΝΕΑ)
αν όλα εξελιχθούν ομαλά και συγχωνευθούν επιτυχώς οι δύο τράπεζες, γεγονός αναγκαίο για την οικονομία και τη χώρα, η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει ένα σοβαρό βήμα αλλαγής και προσαρμογής της Ελλάδος στην νέα εποχή του διεθνούς ανταγωνισμού και παγκοσμιοποίησης.

η Ελλάς φαίνεται ότι έχει στα σπλάχνα της δυνάμεις, που αφυπνίζονται όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν.

Μπορούμε να αισιοδοξούμε. 

Σημ. το χρηματιστήριο προεξοφλώντας τις όποιες καλές εξελίξεις είχε αρχίσει να ανεβαίνει από τον προηγούμενο μήνα.

Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν στις 21/1/2011 η ένδειξη (ΑΓΟΡΑ) ενός δείκτη με τον οποίον παρακολουθώ τις χρηματιστηριακές τάσεις.



(EURO2DAY)
Εύχομαι να επιτύχει η συγχώνευση μεταξύ αυτών των δύο μεγάλων τραπεζών, διότι θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία και τη χώρα γενικότερα.



2) Σχόλια μετά την  ανακοίνωση της απόρριψης της πρότασης από την ΑΛΦΑ

(EURO2DAY)
η αρχή έγινε, δεν πρέπει να σταματήσουν.

η ένωση έχει και μεγάλη συμβολική σημασία για να δείξει ότι διάσπαρτες ελληνικές δυνάμεις μπορούν να συνενωθούν δημιουργικά, στο ελληνικό και διεθνές περιβάλλον

η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, θα αντιμετωπίζεται "καλλίτερα" από τις δύο τράπεζες μαζί και αλληλέγγυα στην δράση, στην φερεγγυότητα και στην εικόνα τους στην Αγορά.

οι σωστές κινήσεις με σωστούς, δίκαιους και αποτελεσματικούς όρους, πρέπει επιτυχώς να ολοκληρώνονται, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: