Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Ένα εκατομμύριο)

Ένα εκατομμύριο

Ένα εκατομμύριο ευρώ; γιέν; δολάρια; κιλά; μίλια; ή οτιδήποτε άλλο; Συνήθως ό,τι  λείπει σε κάποιον, αυτό είναι και το επιθυμητό. Ας συμφωνήσουμε, λοιπόν, εδώ, ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό το οποίο λείπει σε αφθονία  είναι  το χρήμα και λέγοντας ένα εκατομμύριο ο νους τους δεν πάει αλλού παρά σε κάποιο νόμισμα που για εμάς είναι το ευρώ.
Πως μπορούμε, όμως, να αποκτήσουμε το πρώτο εκατομμύριο από ευρώ; Έ όχι και τόσο εύκολα και  η απάντηση συνεπώς δεν είναι εύκολη. Τι μας αποτρέπει να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε πιο πολύ; Τι μας εμποδίζει να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη; Είναι τα πρώτα ερωτήματα που στην νεανική μας ηλικία μας βασανίζουν και πρέπει από νωρίς να πάρουν μια απάντηση. Προς τους νέους λοιπόν, το παρόν σχόλιο.
Αν σταθούμε προσεκτικά, θα δούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν προάγουμε, με ενέργειες και τη στάση μας,  τις συνθήκες και προϋποθέσεις ανάπτυξης του πλούτου. Ακόμα περισσότερο, η πολιτική ηγεσία χρόνο με το χρόνο βυθίζει τη χώρα στα χρέη πάρ΄ ότι αυξάνει τους φόρους. Επίσης το σχολείο, ενώ μας μαθαίνει πολλά πράγματα για τη χημεία, τη γεωγραφία, αρχαίες και νέες γλώσσες και για σπουδαίες μάχες αδυνατεί να απαντήσει στην ερώτηση «πως μπορώ να γίνω πλούσιος;». Ποιός, τελικά, θα διδάξει , θα γνωρίσει αναλυτικά τρόπους, για να γίνουμε πλούσιοι; Βέβαια το σχολείο από μόνο του αποτελεί Αξία και η διαδικασία της μάθησης, σε όλα τα επίπεδα αυξάνει την ικανότητα για επιτυχία. Το «αγαθά κόποις κτώνται», ισχύει. Δεν αρκεί, όμως αυτό. Χρειάζεται κάτι περισσότερο. Οι εμπειρίες μας διαμορφώνουν. Το περιβάλλον ασκεί επίδραση πάνω μας. Η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση παρέχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζονται οι δύσκολες πλευρές της ζωής. Οι αξίες πρέπει να ταιριάζουν με τους στόχους. Η υπευθυνότητα, με την οποίαν κάποιος αναλαμβάνει τις  ευθύνες του (και όχι «φταίνε οι άλλοι»), συμβάλλει στην αύξηση της  επιρροής του. Η ανάληψη μετρημένων κινδύνων, κινδύνων με περίσκεψη, να τολμάμε, να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα, να ανταποκρινόμαστε σε καινούργιες προκλήσεις, να ερωτάμε τον εαυτόν μας πως θα επιτύχω αυτό, ενέργεια που δείχνει αποφασιστικότητα και όχι αν μπορώ να το επιτύχω (σκέψη που  δεν αποκλείει την αποτυχία), η ανάληψη της ευθύνης των οικονομικών μας  και γενικά η υπευθυνότητα και ακεραιότητα αποτελούν σημαντικές προϋποθέσεις κατάκτησης της επιτυχίας. Επίσης, από το διάβασμα πολλών και διαφορετικών βιβλίων, τουλάχιστον ένα κάθε δεκαπέντε ημέρες,  οι ιδέες και γνώσεις που αποκομίζονται  είναι ανεκτίμητες . Το ίδιο συμβαίνει με τα σεμινάρια, όπου παρέχονται συμπυκνωμένες γνώσεις και υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με πολλά άτομα υψηλής εξειδίκευσης στον τομέα τους.
Το πιο σημαντικό όλων ίσως είναι το να περιβαλλόμαστε από ανθρώπους καλύτερους από μας. Αν συμβαίνει αυτό, θα εξελιχθούμε.
Διαβάζοντας βιβλία σχετικά με το ανωτέρω θέμα, διάλεξα το πιο κάτω τεστ για όποιον ήθελε όχι τόσο να μετρήσει τις ικανότητες του για την προσωπική του επιτυχία αλλά κυρίως για να οργανώσει την ζωή και δραστηριότητες του με βάση ένα πρόγραμμα ή αν θέλετε ένα μπούσουλα άσκησης και εκπαίδευσης του.

Ποιότητα:
Πόσο ικανοί είστε στον τομέα σας; Θεωρείστε ειδικοί; Έχετε γύρω σας ένα δίκτυο ειδικών; Σε σύγκριση με τους κορυφαίους του τομέα σας, πόσο υψηλά βρίσκεστε;
Βαθμολογηθείτε: _____ (άριστα το 10)
 
Ενέργεια:
Μπορείτε να συγκεντρωθείτε ολοκληρωτικά σε κάτι, σε κάποιον στόχο;
Πόσο δυνατό είναι το πάθος σας για τον στόχο σας;
Βαθμολογηθείτε: _____ (άριστα το 10)

Διεύρυνση:
Πόσους ανθρώπους προσεγγίζετε μέσω των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας που διαθέτετε;
Σημειώστε ότι η διεύρυνση (ανάπτυξη) αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο των ικανοτήτων σας και συνεπώς αποτελεί τον Πολλαπλασιαστή των προσπαθειών σας.
Για το λόγο αυτό στην βαθμολογία λαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό που είναι 100 βαθμοί.
Βαθμολογηθείτε: _____ (άριστα το 100)

Αυτοσεβασμός:
Πόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση έχετε; Γνωρίζετε ότι είστε εξαιρετικά ικανοί;
Μπορείτε να παρουσιάσετε τον εαυτόν σας; Σας κάνουν οι άνθρωποι χάρες χωρίς επιβάρυνση, απλώς και μόνο επειδή είστε ικανός; Μπορείτε να διαφημίσετε τον εαυτόν σας;
Βαθμολογηθείτε: _____ (άριστα το 10)

Ιδέες:
Είστε δημιουργικοί; Είστε ανοικτοί σε νέες ιδέες; Είστε ευέλικτοι; Κρατάτε σημειώσεις για τις ιδέες σας; Τις εφαρμόζετε; Αντιλαμβάνεσθε ότι κάπου υπάρχει μια συγκεκριμένη πληροφορία και λύση που χρειάζεσθε;
Βαθμολογηθείτε: _____ (άριστα το 10)

Η συνολική βαθμολογία προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των επιμέρους παραγόντων και το μέγιστο είναι 10Χ10Χ100Χ10Χ10=1.000.000 Βαθμοί.

Από την ανωτέρω εξίσωση προκύπτει ότι ο «εκπαιδευόμενος» αυξάνει την επιτυχία του όσο περισσότερο κατηρτισμένος και αφοσιωμένος είναι στην ειδικότητα του (Ποιότητα, Ενέργεια ), βελτιώνει τις δεξιότητες του (Διεύρυνση), αναπτύσσει την ικανότητα του να γεννά αλλά και να διαχειρίζεται ιδέες (Ιδέες) και  έχει μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση στον εαυτόν του (Αυτοσεβασμός).

Αν επιδιώξουμε να μετατρέψουμε την βαθμολογία σε "μηνιαίο εισόδημα" και χρησιμοποιήσουμε ένα συντελεστή μετατροπής έστω τον αριθμό 1,9 θα έχουμε στο εξής παράδειγμα.
Ποιότητα: 4, Ενέργεια: 8, Διεύρυνση: 6, Αυτοσεβασμός: 4, Ιδέες: 8
Συνολική Βαθμολογία= 4Χ8Χ6Χ4Χ8=6.144 Βαθμοί / 1,9 = 3.234€
Αν ο παράγον Διεύρυνση είναι σημαντικά αναπτυγμένος σε κάποιον και βαθμολογείται π.χ. με 50, δηλαδή έχει αναπτύξει σημαντικές  τεχνικές προώθησης   των εργασιών, τότε υπολογίζεται «μηνιαίο εισόδημα» 26.947€.

Πάντα ο παράγον  Τύχη παραμένει σημαντικός και δεν πρέπει να αγνοείται. Ένα ευνοϊκό ή αρνητικό περιβάλλον κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. Αν συμβολίσουμε με 1 την Εύνοια και 0 την Ατυχία, κατανοούμε τι σημαίνει το όποιο αποτέλεσμα της προσπάθειας πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή της Εύνοιας τον Άσσο ή της Ατυχίας το Μηδέν.  

Μετά τα ανωτέρω, όσο πιο νωρίς προετοιμασθείς τόσο η επιτυχία πιο δυνατή.
Καλή αυτοεκπαίδευση!!! Και Καλή Τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: