Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (ΟΧΙ μόνο διαμαρτυρίες, Χρειάζονται και Προτάσεις)

ΟΧΙ μόνο διαμαρτυρίες, Χρειάζονται και Προτάσεις

Αντί να αναθεματίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις με αοριστίες, Ας Ζητήσουμε από την Πολιτεία  με σοβαρότητα και με γνώμονα «ότι τα αγαθά κόποις κτώνται» ή διαφορετικά διατυπωμένο «δεν καταβάλλεται  αμοιβή σε εργαζόμενο που δεν προσφέρει εργασία" τα εξής:

α) μετακίνηση  του 50% περίπου των "εργαζομένων" από τον Δημόσιο Τομέα (όπως υπηρεσίες καθαριότητας, αποκομιδής σκουπιδιών, προβληματικών εν γένει υπηρεσιών που δεν προσφέρουν ή υπολειτουργούν ή θέτουν σε κίνδυνο τα έννομα αγαθά,  κ.α.) στον Ιδιωτικό Τομέα ώστε να εξασφαλίσουν δίκαια την αμοιβή τους με την εργασία τους και να αναδείξουν τις ικανότητες που πράγματι έχουν.
Υψηλής ποιότητας οργάνωσης όλων των υπηρεσιών που αποτελούν, παραδοσιακά, μέρος της λειτουργίας του Δημοσίου (οικονομικές υπηρεσίες, πολιτισμός, χωροταξία, εθνική άμυνα, παιδεία, εξωτερική πολιτική, κ.ά) με αναγκαία επιδίωξη την μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους όπως εκφράζεται από  την ενίσχυση και δίκαιη κατανομή των φορολογικών εσόδων, την εκλογίκευση των δαπανών με κριτήριο την κοινωνικοοικονομική σημασία τους και τέλος την  εξάλειψη του δημοσιονομικού ελλείμματος.

β) διαχωρισμό των συνταξιούχων σε Πραγματικούς Συνταξιούχους (μόνο όσοι έχουν πληρώσει τις εισφορές τους στα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι πραγματικά ανάπηροι) και σε Άτομα που έχουν ανάγκη της Κοινωνικής Μέριμνας(αναξιοπαθούντες, άτομα γενικά που δεν πλήρωσαν ποτέ  εισφορές για οποιοδήποτε λόγο).

γ) καθορισμό του ύψους της σύνταξης στους Πραγματικούς Συνταξιούχους με κριτήριο το ύψος των συνολικών εισφορών τους και την ηλικία συνταξιοδότησης τους (θα αναδειχθούν περιπτώσεις που λαμβάνουν σκανδαλωδώς περισσότερα και άλλες άδικες που υστερούν σημαντικά. Είναι καιρός για απονομή δικαιοσύνης στις συντάξεις)

δ) αυστηρό καθορισμό του αριθμού και του επιδόματος Κοινωνικής Μέριμνας μόνο στα άτομα που την έχουν ανάγκη με επιβάρυνση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα περιθώρια που υπάρχουν.

ε) όλες οι δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις περνούν, οργανωμένα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, στα χέρια των πολιτών της χώρας και γενικά σε ενδιαφερόμενους επενδυτές κατόπιν πλειοδοτικών διαγωνισμών μεταβίβασης της ιδιοκτησίας τους.
Το προϊόν της ρευστοποίησης υποχρεωτικά εκχωρείται σε ένα ασφαλιστικό ταμείο, που θα ιδρυθεί με την συγχώνευση όλων των υφιστάμενων. Σκοπός της εκχώρησης η ενδυνάμωση των αποθεματικών που έχουν πληγεί και η δυνατότητα παροχής των συντάξεων απρόσκοπτα στο μέλλον.

ζ) εύρυθμη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με συμμετοχή σε αυτήν μελών που θα κληρώνονται από λίστα προτεινομένων προσωπικοτήτων, Ελλήνων και Ξένων ώστε να εξασφαλίζεται η ανεξαρτησία και αμεροληψία τους.

η) κατάργηση μονοπωλίων, ολιγοπωλίων και κλειστών επαγγελμάτων, διότι όλοι οι Έλληνες Πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον Νόμο και έχουν ίσιες ευκαιρίες επαγγελματικών επιλογών, σταδιοδρομίας  και γενικά  προκοπής.
Η ελληνική επανάσταση του 1821 είναι ανήθικο και καταστροφικό για όλους να ακυρώνεται από την ιταμότητα των επικεφαλείς επαγγελματικών, επιστημονικών και μη, οργανώσεων της Πατρίδας μας, να κρατούν ,  με προσκόμματα και απαράδεκτες συμπεριφορές, θεόκλειστα τα επαγγέλματα τους.
Είναι καιρός πλέον οι Έλληνες να μην  κρατούνται δέσμιοι οικονομικών συντεχνιών και να έλθει σε όλους μας η ποθητή οικονομική ελευθερία, ελευθερία επιλογής και άσκησης του επαγγέλματος, ελευθερία και δυνατότητα διαπραγμάτευσης της αμοιβής του επαγγελματία για τις υπηρεσίες του και γενικά, ελευθερία εισόδου και εξόδου σε κάθε επάγγελμα. Δεν αρκεί η ελευθερία του λόγου αλλά χρειάζεται και ελευθερία στην οικονομική δράση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: