Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (1/11/2012)



1/11/2012

Σύνοψη του σημερινού τύπου για την Ελλάδα:

Απειλητική για το οικονομικό, τουλάχιστον, μέλλον της χώρας εμφανίζεται η πολιτική ασυμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων σχετικά με την αναμενόμενη ψήφιση του «πακέτου» των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών. Ενδεικτικό είναι ότι «η μη ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης σχετικά με το πακέτο των μέτρων και την επικαιροποίηση του προγράμματος, υποχρέωσε το Εurogroup να μεταθέσει τη λήψη των αποφάσεων για την επόμενη τακτική συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 12 Νοεμβρίου». Οι καθυστερήσεις στη λήψη σοβαρών αποφάσεων επιβαρύνουν οικονομικά ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα σε βαθμό που η ζωή στην Ελλάδα να γίνεται ανυπόφορη, η δε αναζήτηση εργασίας εκτός συνόρων  να μένει η μόνη λύση. Έτσι «οι πιο ικανοί και τολμηροί νέοι φεύγουν για όπου μπορούν και όσο θα αντιλαμβάνονται καλύτερα την κατάσταση, τόσο περισσότερο θα φεύγουν από τον κόσμο που τους επιφύλαξαν οι πρόγονοί τους. Φεύγοντας δεν έχουν να υποστούν τίποτα από τα βάρη που πιστέψαμε ότι θα τους μεταφέραμε. Εισόδημα, συντάξεις, κοινωνική περίθαλψη και επαγγελματική ανέλιξη θα αποκτήσουν στις χώρες που θα εγκατασταθούν, το χρέος θα το ξεπληρώνουν όσοι μένουν στην Ελλάδα, η υπερφορολόγηση και η τεράστια φορολογική ανισότητα θα περιοριστεί στους ιθαγενείς, και οι συνέπειες της περιβαλλοντικής καταστροφής θα μείνουν σουβενίρ στους κοινωνικά και βιολογικά πιο αδύναμους, που τους λείπει η υψηλή κινητικότητα»…
Παρά τα όσα συμβαίνουν, έστω και την τελευταία στιγμή ελπίζουμε κάτι σωστό, με αρμονία, συναίνεση, με ενότητα και με προοπτική θα γίνει. Ας Αισιοδοξούμε, …

Η συνοπτική ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ γίνεται πιο κάτω μέσω της παρουσίασης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

 

Α) Θεματα και διαμαχες που κρινουν την παραμονη της χωρας μας στο ευρω:

DJ: Ηεπαναγορά του ελληνικού χρέους το πιθανότερο σενάριο

Εκ νέουτη Δευτέρα η τροπολογία για ένταξη ταμείων στον ΕΟΠΥΥ

Eurogroup: Μετατίθενται για τις12 Νοεμβρίου οι αποφάσεις

Ευ. Βενιζέλος: Το δικό τουδρόμο του θα ακολουθήσει, όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα

ΌλιΡεν: Τα πάντα εξαρτώνται από την ελληνική Βουλή


Β) Χρηματιστήριο:

 

Γ) Διεθνή:

ΗΠΑ:"Καμπανάκι" για το χρέος από το υπουργείο Οικονομικών

 

Δ) Ενδιαφέροντα άρθρα:

ΑιδώςΑργείοι...

Απληστία, κρίση και σύγκρουση γενεών

 

 

 

                                          ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

  η απλότητα και η αρμονία της ζωής των παλαιότερων ανθρώπων μέσα από τα λόγια και την στάση τους...

 

 

 

    

                                              ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΑΜΦΟΣ  (30/10/2011)

 

 

Ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος υμνεί τη στάση του Φώτη Κουβέλη
Ύμνους αναπέμπει για τη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη ο καθηγητής της Φιλοσοφίας Στέλιος Ράμφος, επισημαίνοντας ότι πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κόμμα της Αριστεράς βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το ταξικό -πράγμα εξαιρετικά σημαντικό.
«Επιτέλους τώρα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», είπε στο Μega Σαββατοκύριακο, «γι αυτό είναι κρίσιμο να πει ‘ναι’ και ο Κουβέλης στα επώδυνα μέτρα».
Στις ερωτήσεις του Μανόλη Αναγνωστάκη και του Ιορδάνη Χασαπόπουλου «μα, δεν θα καταστραφεί απ’ αυτό;», απάντησε «όχι, γιατί τα μέτρα θα μας βγάλουν απ’ την κρίση. Αν δεν μας βγάλουν θα καταστραφούμε όλοι μαζί, όχι μόνο ο Κουβέλης».
Ο κορυφαίος διανοούμενος έκανε την αντιδιαστολή της ΔΗΜΑΡ με τον Σύριζα, λέγοντας ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν θέλει να αλλάξει τίποτα στο χρεοκοπημένο πελατειακό κράτος.
«Έχουμε γίνει μια κοινωνία που λειτουργεί με συγγένειες, χωρίς την παραμικρή αξιοκρατία», τόνισε. «Αυτό δεν πάει άλλο. Πρέπει οι νέοι μας να μπορούν να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες».
Στον πυρήνα της σκέψης του βρισκόταν η αναζήτηση του ιδανικού, που θα μπορούσε να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της κοινωνίας. «Οι άνθρωποι δεν ζούμε χωρίς να τρώμε, αλλά αλλίμονο αν ζούμε μόνο για να τρώμε. Θα γινόμασταν ζώα. Χρειάζονται τα ιδανικά της αγάπης, της αλληλεγγύης. Αυτά είναι που έχουν εκλείψει»…
Σοφά λόγια από έναν σοφό άνθρωπο!
Αναδημοσίευση απο: http://www.aixmi.gr
Ερώτηση, τελικά θα συμβεί όπως ανωτέρω προβλέπει ο Ράμφος; Είθε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: