Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (2/11/2012)



2/11/2012

Συνοψίζοντας:


“Η ελληνική Οικονομία χρειάζεται τα λεφτά της Ευρώπης. Στο εσωτερικό της χώρας, όμως, έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι τα λεφτά αυτά η Ευρώπη μας τα οφείλει. Δεν τα ζητάμε, τα απαιτούμε.

“Η Ευρώπη δεν αγαπάει την αστάθεια. Δεν θα επιτρέψει σε μία χούφτα φανατικούς, ξεχασμένους από την εποχή του ψυχρού πολέμου, να παίξουν με το ευρώ και με τα ζωτικά της συμφέροντα. Θα είναι αυστηροί μαζί μας. Δεν παίζουν, δεν μπλοφάρουν.

Θέλουν την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, δεν λένε ψέματα όταν κάνουν ανάλογες δηλώσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι διατεθειμένοι να παίξουν τον παπά, επειδή εμείς νομίζουμε ότι είμαστε πιο μάγκες από αυτούς.”

 

Ωστόσο,  «Οι τριγμοί στην συγκυβέρνηση, αξιοποιούνται ως προκάλυψη της «κακοφωνίας» σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια, διαφωνίες μεταξύ των δανειστών για τα «δώρα» προς τη χώρα μας.»


Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ γίνεται πιο κάτω μέσω της παρουσίασης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

 

Α) Θεματα και διαμαχες που κρινουν την παραμονη της χωρας μας στο ευρω:

ΔΝΤ: Θετικό στην ιδέα επαναγοράςελληνικού χρέους

Με χρέος 80-90%, καμία χώρα δεν είναι ανεξάρτητη

Αδειάζειτην τρόικα για τα εργασιακά η Κομισιόν

Ραγίζειτο γυαλί του κυβερνητικού συνασπισμού


 

Β) Χρηματιστήριο:

Τι φοβάται τώρα το Χρηματιστήριο

Κύμα πωλήσεωνστην αγορά

Με ισχυρά κέρδηυποδέχεται το Νοέμβριο η Wall Street

 

Γ) ΔΙΕΘΝΗ:

  07:33Βρετανία: Σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2013 σύμφωνα με έκθεση

Οιευρωπαϊκές τράπεζες στηρίζουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας

Δ) ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ:

Ο Θεός, οΣόιμπλε και οι Ευρωπαίοι δεν αγαπούν την αστάθεια

Ε) Χρήσιμα:

Πώς να βρείτε δουλειά μέσω smartphone  πρόσβαση σε 29.000 εργοδότες





Αναδημοσιεύσεις από το διαδίκτυο:

 

Επικίνδυνες λίστες

Πιο επικίνδυνη από τη «Λίστα Λαγκάρντ» μου μοιάζει η «Λίστα Μεταξά»...

Magnify Image
  • Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο μια λίστα με τα επιτεύγματα του Ιωάννη Μεταξά. Αρχίζει με την ερώτηση: «Από ποιον πρωθυπουργό της Ελλάδος έγιναν τα παρακάτω;». Και μετά απαριθμεί δεκαπέντε δράσεις, μεταξύ των οποίων η καθιέρωση του 8ώρου, η πληρωμή υπερωριών, η υποχρεωτική αργία της Κυριακής, η απαγόρευση της παιδικής εργασίας, η καθιέρωση κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων –το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» – και οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ακολουθεί η ίδρυση του ΙΚΑ, της Εργατικής Εστίας, η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, η καθιέρωση της Πρωτομαγιάς και η άδεια μετ' αποδοχών. Ακόμα, αναφέρει ότι χαρίστηκαν αγροτικά δάνεια, ιδρύθηκαν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, η ανεργία εξαφανίστηκε και ο προϋπολογισμός για πρώτη φορά έγινε πλεονασματικός.

  • Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα μού έχει έρθει περισσότερες από δέκα φορές μέσα σε μια εβδομάδα, από διάφορους επώνυμους και γνωστούς αποστολείς. Μερικοί προσθέτουν και το γεγονός ότι: «Ο Μεταξάς ήταν ο πρωθυπουργός που αρνήθηκε να πληρώσει δάνειο της Ελλάδος στη Βελγική Société Commerciale de Belgique, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του λαού και της χώρας. Η Ελλάδα δικαιώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο».

  • Η λίστα, βέβαια, προπαγανδίζει και μεροληπτεί. Ωστόσο, είναι ιστορικό γεγονός ότι ο Μεταξάς ήταν ένας «ήπιος» δικτάτορας με εκσυγχρονιστικές τάσεις (αντίθετα με τον Παπαδόπουλο), ο οποίος δεν βαρύνεται με τις εκατόμβες θυμάτων των συγκαιρινών συναδέλφων του, Χίτλερ, Στάλιν, Φράνκο και Σία. Αλλά ήταν δικτάτορας. Υπήρξε καταπίεση και τρομοκρατία. Πολλοί φυλακίστηκαν, άλλοι εξορίστηκαν ή βασανίστηκαν από τον Μανιαδάκη. Αυτά δεν τα αναφέρει η λίστα. Ούτε, βέβαια, ότι η τάξη και ευημερία μιας δικτατορίας είναι φαινομενικές, οι στατιστικές ψεύτικες – και κάποια στιγμή καταρρέει από μέσα (έτσι έγινε με όλες τις άλλες). Τον Μεταξά τον έσωσε ο πόλεμος.

Αλλά το θέμα δεν είναι τι έκανε ο Μεταξάς. Αυτό αφορά τους ιστορικούς. Οι αφελείς που κυκλοφορούν τη λίστα και προτείνουν έναν δικτάτορα ως πρότυπο και τη δικτατορία ως πολίτευμα προς μίμηση καταλαβαίνουν τι κάνουν; Συνειδητά ή όχι, παίζουν το παιχνίδι των σημερινών εχθρών της δημοκρατίας, που καπηλεύονται τη μνήμη του Μεταξά και θεωρούν «δική τους» την 28η Οκτωβρίου. Δεν είναι απλοί φασίστες, είναι ναζί. (Ο Μεταξάς δεν ήταν.)




 ΑΝΕΚΔΟΤΑ





http://2.bp.blogspot.com/-Sb8N3-2PvXo/UFpFuLtj7wI/AAAAAAAAAqc/VZIz6Z3M_3Q/s1600/F+XX+%281%29.JPG


-Τι περιμένουν 17 ξανθιές έξω από το σινεμά;
-Να έρθει άλλη μία για να δουν ένα έργο άνω των 18!



 Λέει η μια ξανθιά στην άλλη στο τέλος της ταινίας:
-Ξύπνα ρε σε πήρε ο ύπνος.
Και λέει η άλλη:
-Καλά πες του ότι θα τον πάρω αργότερα.



 Συζήτηση μεταξύ του Τοτού και του μπαμπά του:
- Τοτέ, νομίζω ότι τώρα που έγινες 15, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το σεξ.
- Ναι πατέρα. Για πες μου, τι θες να μάθεις;







Δεν υπάρχουν σχόλια: