Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (η Λύση!)

η Λύση!

Η κρίση χρέους στην Ευρώπη, χονδρικά, έχει δύο αιτίες που συνδέονται με τη δημιουργία του:

_τα συνεχή και διογκούμενα δημοσιονομικά ελλείμματα (στις χώρες αυτές είναι και η Ελλάδα)

_τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες (πλην Ελλάδος) που καλύφθηκαν από τα αντίστοιχα κράτη τους (π.χ. Ιρλανδία, Ισπανία αλλά και η Γερμανία, Γαλλία κ.ά)

Όταν υφίστανται τέτοιες μεγάλης έκτασης αρνητικές επιδράσεις ανεξαρτήτως από πού προέρχονται και στην προκειμένη περίπτωση τόσο από τις σπατάλες πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων όσο και από σοβαρά τραπεζικά λάθη, η οικονομία εμφανίζει κόπωση.
Κύριο χαρακτηριστικό της κωματώδους κατάστασης που περιπίπτει η οικονομία είναι η συνεχής μείωση στην απασχόληση και εισόδημα, λόγω του ότι οι ζημιές προκάλεσαν την απώλεια ρευστότητας από τα οικονομούντα άτομα και τις επιχειρήσεις. Δηλαδή, έχουμε αιμορραγία, απώλεια συνεχώς σημαντικής ρευστότητας.

Αν ήταν ένας άνθρωπος στην θέση της οικονομίας, η ανάλογη ασθένεια θα ήταν η σωματική αδυναμία του (έλλειψη ισορροπίας, αδυναμία εκτέλεσης εργασίας κ.ά.) από απώλεια αίματος μετά από ένα τραυματικό επεισόδιο.

Για να διασωθεί ο ασθενής, οι γιατροί άμεσα και κατά προτεραιότητα θα μετάγγιζαν αίμα τόσο όσο λείπει για να αποκατασταθεί η κανονική κυκλοφορία αίματος , χωρίς να εξετάζουν τα αίτια του ατυχήματος και παράλληλα θα έπιαναν δουλειά για να θεραπέψουν ό,τι από τα άλλα ζωτικά όργανα που έχουν υποστεί βλάβη.

Κατά ανάλογο τρόπο πρέπει να ενεργήσουν οι «γιατροί» της ΕΕ μαζί με την ΕΚΤ, χωρίς να αποδίδουν ένθεν και ένθεν ανόητες ευθύνες και χωρίς να χάνουν κρίσιμο χρόνο για να «ψάχνουν» να βρούν άλλους μηχανισμούς θεραπείας.

Και επειδή στην ιατρική ο ασθενής φαίνεται σε όλους ποιος είναι και σε αυτόν παρέχεται η θεραπεία και όχι στον συγγενή του ή σε άλλον, στην οικονομία ασθενής είναι αυτός που κινδυνεύει να χάσει την θέση εργασία του ή μόλις την έχασε και ο πιο μεγάλος είναι η επιχείρηση.

Και δεύτερο επειδή, ο ασθενής της ιατρικής θεραπεύεται σε κατάλληλο περιβάλλον, που είναι το νοσοκομείο, έτσι και οι ασθενείς της οικονομίας χρειάζονται κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον για ανάρρωση.

Δια ταύτα, οι «ιατροί» της ΕΕ και της ΕΚΤ οφείλουν όπως αποφασίσουν:

Α) χορηγούνται χρήματα, μέσω επιταγών, απευθείας στους πάσχοντες νοικοκυριά και επιχειρήσεις (αποκατάσταση ρευστότητας, διότι αυτοί επλήγησαν) και όχι δάνεια στις τράπεζες παρά μόνο αυστηρά με ό,τι έχει να κάνει με την ρευστότητα τους.


Β) οι κυβερνήσεις σοβαρεύονται και σταματούν την δημοσιονομική κραιπάλη φτιάχνοντας τώρα και στο μέλλον άριστους προϋπολογισμούς


Γ) παρέχεται θετική ψυχολογική στήριξη με δηλώσεις περί άμεσης και έγκαιρης και οργανωμένης δράσης και εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και


Δ) συντονίζεται η θεραπεία και ασκείται προληπτική "ιατρική" (έλεγχος δημοσιονομικός και γεωγραφική μεταφορά πόρων για επενδύσεις ) μέσω ενός απαραίτητου νέου κεντρικού οργάνου διαχείρισης και ευημερίας όλων  των πολιτών
με την ισότιμη συμμετοχή όλων των χωρών μελών της ευρωζώνης (όχι πρώτη, δεύτερη, Πέμπτη, 100τή κ.ο.κ. ταχύτητα)

Έτσι όλοι ξεχνάμε τα περί psi, esm, κιουί,pot mployyy και πολλά αλλα πονηρά αστεία!


                                    
                               ...είναι η ώρα της  κοινοτικής  Αλληλεγγύης και Βοήθειας
                                    














....Για να γίνει το Όραμα της Ενιαίας Ευρώπης πραγματικότητα με την ισότιμη συμμετοχή όλων των Ευρωπαϊκών Χωρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: