Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (το ελληνικό τείχος)

το ελληνικό τείχος


Παρά τις υψηλές αντιθέσεις σε επίπεδο πολέμου που ανεδείχθησαν στην συζήτηση για την αποδοχή του   δεύτερου μνημονίου, διαφάνηκε ότι υπάρχουν αξιόλογες προσωπικότητες στην Βουλή που θα παίξουν σημαντικό, θετικό πιστεύω, ρόλο στο εγγύς μέλλον στη χώρα μας.

Ναι, μέσα στη Βουλή δεν μπορεί παρά να υπάρχουν ακηλίδωτοι  και ικανοί πολιτικοί που έδωσαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης τη μάχη για τη μη χρεοκοπία της χώρας.

Επίσης εκτός Βουλής έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους αξιόλογες προσωπικότητες που έχουν διαπρέψει διεθνώς και βασιζόμενοι στις διεθνείς τους επαφές και σε γνώσεις μπορούν να συμβάλλουν στην αποτροπή της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά και η δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση  πρέπει να προβάλουν το τι είναι σωστό και αναγκαίο να γίνει, περιορίζοντας στο ελάχιστο την φτηνή, αρνητική και διαλυτική προπαγάνδα που κάνουν σε βάρος κάθε θετικής κίνησης που τείνει να αναπτυχθεί.
Το ίδιο ισχύει και με εκείνους τους παλιομοδίτικους πολιτικούς σχηματισμούς που ασχημονούν τόσο με την φτιασιδωτή και καταστροφική ανυπακοή τους όσο και με τον απειλητικό λόγο και στάση τους, απέναντι σε κάθε γόνιμο και εκσυγχρονιστικό μέτρο.

Πρέπει να σεβασθούν όλους εκείνους τους Έλληνες που πραγματικά εργάζονται και στηρίζουν με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τους φόρους που πληρώνουν τη χώρα μας και να ενθαρρύνουν όλους τους παράγοντες του τόπου να ανοίξουν τις αγορές και τα επαγγέλματα τους ώστε να είναι ευχερής η είσοδος σε αυτά από τον  κάθε έναν που επιθυμεί και πληροί τους όρους να τα ασκήσει.

Τα παλιά κύτταρα ενός γερασμένου οργανισμού στο τέλος παραδίνονται αναπόφευκτα στα επιδράμοντα νέα κύτταρα και ένας νέος πολιτικός λόγος ωριμότητας , σωφροσύνης  και πατριωτικού συναισθηματισμού θα επιφέρει την ριζική απαλλαγή της χώρας από ό,τι αποτελεί κακό κατάλοιπο της μεταπολίτευσης.

Στις 12/2/2012, η Ελληνική Βουλή με την απόφαση της , ευρύτατης πλειοψηφίας, έριξε το ελληνικό τείχος που κρατούσε φυλακισμένη την Ελλάδα στα δεσμά της διαφθοράς, των πελατειακών σχέσεων, των κλειστών επαγγελμάτων, του ωχαδερφισμού, της ήσσονος προσπάθειας και της ανευθυνότητας και παραμέρισε κάθε εμπόδιο στην πρόοδο, την ελευθερία και ανάπτυξη του Έλληνα πολίτη. Έτσι θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει και στην πράξη!


ΥΓ.
Μια σύντομη ματιά στο οικονομικό παρελθόν της Ελλάδος δείχνει ότι η χώρα προόδευε όταν είχε διεθνώς ανταγωνιστικό κόστος στα όποια προϊόντα και υπηρεσίες παρήγαγε και αντίθετα έμπαινε σε βαθειά οικονομική ύφεση όταν το πλεονέκτημα αυτό το έχανε.
Αν το ψηφισθέν μνημόνιο, κατά την εφαρμογή του, κινηθεί επιτυχώς προς την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας (ευελιξία και διαφάνεια στην διαμόρφωση του κόστους εργασίας, ελευθερία εισόδου - εξόδου επιχειρήσεων σε κλάδους, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, διοικητική αποτελεσματικότητα,...γενικά ανοικτή και αναπτυξιακή κουλτούρα, όχι μίζερες καταστάσεις), πεποίθηση μου είναι ότι η χώρα έχει δει σχεδόν τα χειρότερα και η έναρξη της ανάκαμψης είναι προ πυλών. Διότι αν συμβούν όλα αυτά ο Έλληνας έχει και δεξιότητες και ικανότητες και πνευματικά χαρίσματα να αναπτύξει σε σύντομο διάστημα ένα νέο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Το έχει κάνει στο παρελθόν με επιτυχία, το κάνει στο εξωτερικό και σήμερα το ίδιο επιτυχώς και θα το κάνει και στην Πατρίδα του αν τα συνδικάτα και τα κόμματα μέσω της οργανωμένης πολιτείας του το επιτρέψουν











Βλέπε:

Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑ
ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΧΦ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Η απόδειξη του κάτι!
..και τώρα τι κάνουμε;
η αλληλέγγυα στάση είναι η λύση

Αν οι Έλληνες γίνουν πιο επιθετικοί, ...



                                 Σφύριξε χαρούμενα μπορείς....
                                       Δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής ...μπορείς!




Δεν υπάρχουν σχόλια: