Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (27/3/2012)

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (27/3/2012)

Το παρόν φύλλο έχει σκοπό να δίνει μια ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ μέσω της παρουσίασης επίκαιρων Τίτλων που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο και παρέχει παράλληλα την ηλεκτρονική διεύθυνση/σύνδεση για επίσκεψη από κάθε ενδιαφερόμενο.



Μικτή εικόνα στη Wall Street μετά τα μάκρο

Μικτή εικόνα στη Wall Street μετά τα μάκρο Με μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα συνεχίζουν οι δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης σε κλίμα επιφυλακτικότητα μετά τα αδύναμα στοιχεία για την αγορά κατοικίας και ενώ ο δείκτης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη ξεπέρασε οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Juncker: Η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική

Juncker: Η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ θα ήταν καταστροφικήΩστόσο, και όπως σημειώνει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, αναφορικά με την Ελλάδα παραδέχτηκε ότι "από τεχνικής πλευράς, μια έξοδος μπορεί να έκανε τη ζωή ευκολότερη για άλλες χώρες της ευρωζώνης". 
 Βαριές απώλειες στον τραπεζικό κλάδο

"Μάτωσαν" οι τράπεζες εν όψει ανακεφαλαιοποίησης. Αυξημένος ο τζίρος. Βαραίνει επικίνδυνα ο τραπεζικός δείκτης που χάνει 19,3% σε έξι συνεδριάσεις. Βουτιά 17,5% για Eurobank, 15% για Alpha, 12,6% για ΤΤ.
Stratfor: Τα χρέη βουλιάζουν την Ισπανία

Η οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ισπανίας είναι εύθραυστη, τονίζει το Stratfor. Πώς σχολιάζει την κυβέρνηση Rajoy, τις βίαιες κοινωνικές αναταραχές και τις προοπτικές για το 2012. Η σύγκριση με την Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μόλις 1% αύξηση των εξαγωγών τον Ιανουάριο

Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν οι εξαγωγές, χωρίς τα πετρελαιοειδή τον Ιανουάριο καταγράφοντας άνοδο μόλις 1%. Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας υποχώρησε κατά 29,1%.  



ΕΛΛΙΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Όλι Ρεν: «Χρονοτριβούν» οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
Μη έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων διαπίστωσε ο αρμόδιος για την οικονομία επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Όλι Ρεν, ο οποίος και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επέλθει η οικονομία της χώρας σε βιώσιμη κατάσταση, αλλά και να πληρωθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί στον τομέα της ανταγωνιστικότητας. από την άλλη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κ. Πολ Τόμσεν, «κρούει» και εκείνος τον κώδωνα, μιλώντας για χάσμα της ανταγωνιστικότητας που φθάνει στο 15%.
ROUBINI GLOBAL ECONOMICS & UBS
Οι αρκούδες επιστρέφουν
στις αγορές
Το ράλι των χρηματιστηρίων αποτελεί το μέγα θέμα το τελευταίο διάστημα, με τις διεθνείς μετοχές να οδεύουν προς το καλύτερο α’ τρίμηνο από το 1998. Αν και πολλοί διεθνείς αναλυτές τις τελευταίες ημέρες έχουν τονίζει την αισιοδοξία τους για το επόμενο διάστημα, βλέποντας πως η διάθεση για ρίσκο διατηρείται, ωστόσο η ευκαιρία για τους bears των αγορών έχει ανοίξει για μία ακόμη μία φορά, αφού όπως προειδοποιούν, οι κίνδυνοι γύρω από τις μετοχές δεν έχουν εξαλειφθεί.



Ρωσικό πετρέλαιο εισάγει η Ελλάδα, αντικαθιστώντας το ιρανικό

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο traders, τα Ελληνικά Πετρέλαια αγόρασαν ένα φορτίο ρωσικού αργού πετρελαίου από την Vitol. Ποιες άλλες εταιρείες θέλουν να κάνουν δουλειές με την Ελλάδα.


Βλέπε:

Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑ
ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΧΦ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Η απόδειξη του κάτι!
..και τώρα τι κάνουμε;
η αλληλέγγυα στάση είναι η λύση

Αν οι Έλληνες γίνουν πιο επιθετικοί, ...
 Ο Κόσμος όπως τον βλέπω εγώ
η Ελλάδα θα ανακάμψει;
Είναι τόσο απλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: