Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Ενότητα και Ανασυγκρότηση)

Ενότητα και Ανασυγκρότηση

Η Ελλάς μέχρι το 1973 αναπτυσσόταν με ταχύτατο ρυθμό, άνω του 6% ετησίως,  που της προσέδωσε τότε επάρκεια πόρων και έθετε βαθμιαία τις προϋποθέσεις να γίνει υπολογίσιμη δύναμη στην περιοχή της. Αν διατηρούσε αυτόν τον υψηλό ρυθμό στα επόμενα χρόνια, σήμερα θα είχε εισόδημα μεγαλύτερο κατά 5 φορές από αυτό που έχει, μηδενική ανεργία, θετικό ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών, μηδενικό εξωτερικό δανεισμό και πάνω από όλα θα ήταν σεβαστή και υπολογίσιμη τόσο από τις γείτονες χώρες όσο και από τις πιο μεγάλες.

Η ζωή είναι δυναμική και υπόκειται στο νόμο της διαρκούς αλλαγής.  Οργανισμοί, άνθρωποι, χώρες που δεν έχουν ικανότητα προσαρμογής μένουν πίσω και μετά χάνονται. Η προσαρμογή είναι είτε βίαιη είτε ομαλή. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Ο ρυθμός δείχνει,  μετρούμενος σε κάθε τομέα όπως οικονομικό, πολιτιστικό, στρατιωτικό, ιδεολογικοπολιτικό, θρησκευτικό, επιστημονικό, αθλητικό, την επιτυχία. Η Ελλάς της διασποράς μετρά επιτυχίες στην επιστήμη, εκπαίδευση και έρευνα καθώς και στο επιχειρείν ιδιαίτερα δε στην ναυτιλία, τομέας που ανέκαθεν οι Έλληνες διέπρεπαν.
Αντίθετα, οι Έλληνες στο τόπο τους,  ασφυκτιούν από το μεταπολιτευτικό κομματικό ζυγό  όπως  "προέκυψε" από την ατυχή πολιτική μετάβαση του 1974 και ό,τι είχε προηγηθεί. Ασφυκτιούν από την καθημερινή απρέπεια, την διαφθορά των αρχών, την αλόγιστη σπατάλη του κράτους, την ανευθυνότητα, τους υπερβολικούς φόρους, που πληρώνονται, κατά κανόνα, μόνο από μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, την φοροδιαφυγή, την ολιγοπωλιακή συντεχνιακή οργάνωση της αγοράς, της αγορά των κλειστών, οικογενειακών επαγγελμάτων και γενικά από την ανομία που επικρατεί όπου ο κάθε ένας κάνει ό,τι θέλει. Επί πλέον,  χιλιάδες αλλοδαποί που παράνομα κατά κύματα εισέρχονται στην χώρα, ήδη έχουν καταλάβει σημαντικό μέρος της επικράτειας και ασκούν μια ιδιόρρυθμη, υπόγεια πίεση στους γηγενείς για «εγκατάλειψη» του τόπου τους.

Τα πράγματα εξελίσσονται δραματικά άσχημα και δυσοίωνα ώς προς το μέλλον.


Η Κυβέρνηση,  επιδιώκει, με τον πολιτικό της λόγο αλλά και με τις αποφάσεις της, να επιδιορθώσει ό,τι μπορεί και αξιοποιεί τη βοήθεια των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για να αντιστρέψει την κατιούσα πορεία των πάντων. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Είναι ζωτικής σημασίας η εκπόνηση και συνεπής εφαρμογή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάταξης στην Οικονομία, στα Επαγγέλματα, στο Δίκαιο, στην Κοινωνία, στη Πολιτική στα πάντα, διότι τα πάντα έχουν βαριά τρωθεί. Ένα σχέδιο που πέρα από ότι ορίζει η δημοσιονομική προσαρμογή θα περιέχει τους υψηλότερους στόχους που απαιτεί η συνοχή και επιβίωση της χώρας και  βέβαια θα προβλέπει τη διαχείριση των παράνομων αλλοδαπών  και την ομαλή προσαρμογή τους στα ελληνικά δρώμενα ήθη και συνήθειες για όσους τελικά επιθυμούν την μόνιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά, το σχέδιο θα περιλαμβάνει:
-ανάπτυξη και καλώς νοούμενη προστασία της επιχειρηματικότητας
-αποκρατικοποίηση όλων των δημόσιων επιχειρήσεων
-θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων στις προσλήψεις του δημοσίου
-οργάνωση του ελληνικού δημοσίου βάσει προτύπων με σκοπό την άσκηση, αποτελεσματικά, του εποπτικού ρόλου του
-θέσπιση μέτρων για κατάρτιση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και κυρώσεων για όσους δεν τα τηρούν
-αναλογικότητα/ανταποδοτικότητα στον υπολογισμό και καταβολή των συντάξεων: Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης για όλους. Καταπολέμηση του φαινομένου της εισφοροδιαφυγής. Διαφοροποίηση σε όποιον επιθυμεί με πρόσθετη ασφάλιση σε ασφαλιστική εταιρεία της επιλογής του.

-σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Ανταγωνιστικοί και δίκαιοι φορολογικοί συντελεστές. Διάρθρωση δαπανών αυξημένης κοινωνικοοικονομικής σημασίας και αναπτυξιακής αποτελεσματικότητας.
-ανάπτυξη στην πράξη αποτελεσματικού, σύγρονου και δίκαιου μηχανισμού είσπραξης των φορολογικών εσόδων. Εξάλειψη της φοροδιαφυγής, το σαράκι της οικονομίας.
-ίδρυση και ιδιωτικών πανεπιστημίων και λειτουργία τους υπό την εποπτεία του κράτους. παροχή περισσότερων βαθμών ελευθερίας στις διοικήσεις των δημόσιων πανεπιστημίων.
-άνοιγμα όλων μα όλων των κλειστών επαγγελμάτων (να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της κληρονομικότητας και της παρεμβολής τεχνικών εμποδίων στην πρόσβαση σε αυτά και της άσκησης τους). Ναι στην πραγματική Οικονομική και Επαγγελματική Ελευθερία όπως συμβαίνει με την Ελευθερία του Λόγου.
-εξυγίανση και διατήρηση ενός εύρωστου και υγιούς συστήματος δημόσιας υγείας (μέγιστη προτεραιότητα: Υγεία για Όλους)
-την διεύρυνση της δημοκρατίας με την καθιέρωση της απλής αναλογικής

Χρειαζόμαστε, όπως ο σημερινός επιστήμων παρατηρεί «μια σύγχρονη διοίκηση σε όλα, στη φορολόγηση, στην ανταγωνιστικότητα, στον επαγγελματισμό, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στη δημόσια διοίκηση, στο σεβασμό του δημόσιου χώρου, στην τόνωση της οργανωμένης συλλογικότητας, μια διοίκηση που θα διαπλάθει, αλλά και θα περιφρουρεί μια κοινωνία ωριμότερη στην αυτογνωσία της, μετρημένη στις επιθυμίες της, υπεύθυνη στις επιλογές της»

Με άλλα λόγια χρειαζόμαστε  «ηγεσία και εξουσία που θα εφαρμόσουν τους νόμους και μας εμποδίσουν να γίνουμε χειρότεροι και παιδεία που θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι στις επιλογές μας».

Για να επανέλθει η χώρα στον ενάρετο κύκλο ανάπτυξης, ευημερίας και ισχύος και ο Έλληνας να παύσει να θεωρεί τον εαυτόν του ξένο στο σπίτι του, να αποκτήσει σιγουριά για τον ίδιο και την οικογένεια του,  χρειάζεται μία Νέα Πολιτική Ηγεσία που να μην έχει σχέση με όσους προκάλεσαν τόση ζημιά στον τόπο. Οι πολιτικοί σχηματισμοί μπορούν να αναζητήσουν στους κόλπους τους και αλλού τους αρίστους και ενάρετους. Νέα Ηγεσία σε όλη την ιεραρχία  του Κράτους, την Πολιτική, την Ακαδημαϊκή, την Στρατιωτική, την Επιχειρηματική. Μία Νέα ηγεσία με νέους ανθρώπους, έντιμους και  εργατικούς και ταυτισμένη με τα συμφέροντα της Πατρίδας και του Λαού, με Όραμα για μια πραγματικά Ισχυρή και Ευημερούσα Ελλάδα, μια Ελλάδα Πρώτη στην Μεσόγειο και σεβαστή από όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: