Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Πολιτικά είμαστε σωστοί;)

Πολιτικά είμαστε σωστοί;

Η πολιτική είναι χώρος στον οποίον όλοι έχουν λόγο και άποψη.
Βέβαια αυτό είναι καλό.
Κακό είναι να επιμένει κανείς στην άποψη του ως επαΐων σε κάθε τι.
Νομίζω, η πολιτική είναι ο πιο δυσδιάκριτος και δυσκολοδιάβατος δρόμος, τον οποίον,  όποιος δεν τον γνωρίζει εύκολα τον παραπλανά.
Υποθέτω, ότι αν γνωρίζαμε στο παρελθόν τι υιοθετούσαμε ως πολιτική αντίληψη και ποίους εκλέγαμε ως εκπροσώπους μας, τα προβλήματα ίσως να ήταν λιγότερα και αντιμετωπίσιμα.
Φοβάμαι ότι με την «ίδια ευκολία» γνώσης που διαμορφώναμε για το τι έπρεπε να γίνει και βάσει αυτής ενεργούσαμε και φτάσαμε εδώ που είμαστε, με την ίδια ευκολία φαίνεται ότι ενεργούμε και σήμερα.
Έτσι, δεν πρόκειται να δούμε χαΐρι.
 Αν είχαμε σοβαρότητα για την εργασία, την οργάνωση της, την τεχνολογία, την επιστήμη, τα πανεπιστήμια, τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα και κυρίως αυτοσεβασμό, σήμερα η Ελλάδα οικονομικά θα είχε εισόδημα 4πλασιο από αυτό που έχει, θα ήταν υπολογίσιμη από όλους ανεξαρτήτως αν η ευρωζώνη διατηρηθεί ή όχι και δεν θα περίμενε ως επαίτης λίγα ευρώ.
Μήπως η όλη πολιτική μας στάση δεν ήταν ορθή;
Μήπως πρέπει να επανεξετάσει ο καθένας μας την όλη στάση και συμπεριφορά του ως προς τις απαιτήσεις του από την πολιτεία, δίνοντας προτεραιότητα στην δική του ευθύνη για τις επιλογές του;  Μήπως πρέπει να γίνει περισσότερο υπεύθυνος για την ατομική και οικογενειακή του ανάπτυξη, περισσότερο  μεθοδικός στην εργασία του, περισσότερο συνεργάσιμος, λιγότερο κυκλοθυμικός και παρορμητικός, περισσότερο ευγενής και πιο απαιτητικός στις αποδόσεις του και την συνεισφορά του στο κοινωνικό σύνολο; Μήπως χρειάζεται να ελέγξουμε περισσότερο τα αρνητικά μας συναισθήματα και αντίστοιχα να απελευθερώσουμε τα θετικά; Λίγη παραπανίσια κατανόηση στον διπλανό μας δεν βλάπτει.

Η λύση εναπόκειται μόνο στον από μηχανής θεό; Εννοώ ότι αν είμαστε τυχεροί, τα πράγματα θα αναδείξουν ικανή, έντιμη και δίκαιη νέα πολιτική ηγεσία αν και εμείς διορθώνοντας την συμπεριφορά μας συμβάλουμε θετικά προς αυτή την επιθυμητή κατεύθυνση.
Διότι, τελικά, πιστεύω, η βαθύτερη αιτία της κρίσης έχει να κάνει με την όλη αγωγή μας.  
Ας χορέψουμε, λοιπόν, με τα καλά συναισθήματα, εδώ και στην Ευρώπη,  είναι δε γνωστό ότι ένα καλό βαλς χορεύεται πάντα υπό τους ήχους της μουσικής του Γιόχαν Στράους.
Απολαύστε το,...  






Δεν υπάρχουν σχόλια: