Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (31/1-5/2/2012)

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 31/1-5/2/2012

Το παρόν φύλλο έχει σκοπό να δίνει μια ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ μέσω της παρουσίασης επίκαιρων Τίτλων που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο και παρέχει παράλληλα την ηλεκτρονική διεύθυνση/σύνδεση για επίσκεψη από κάθε ενδιαφερόμενο.

5/2/2012
Τελευταία ζαριά στο Μέγαρο Μαξίμου

Αλλεπάλληλα ραντεβού με την τρόικα για να κλείσουν τα μέτρα. Οι νέες απαιτήσεις και τα τελεσίγραφα. Στη συνάντηση της Κυριακής Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών οι τελικές αποφάσεις. Επαφές και για το PSI. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.




 4/2/2012


Βενιζέλος: "Βρισκόμαστε στην κόψη ξυραφιού" 18:33

Σκληρό παζάρι για PSI και δανειακή σύμβαση

Συνεχείς διαπραγματεύσεις για να κλείσει το διπλό μέτωπο. Οι νέες απαιτήσεις της τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο. Η σύσκεψη των αρχηγών και οι γκρίζες ζώνες σε μισθούς, επικουρικές και τράπεζες. Επιστροφή Νταλάρα στην Αθήνα.

συνέχεια
Σε υψηλό 44 μηνών ο Dow Jones

Η μείωση σε χαμηλό δύο ετών της ανεργίας στις ΗΠΑ οδήγησε σε κέρδη άνω του 1% τους δείκτες στη Wall. Σε υψηλό 11 ετών ο Nasdaq. Πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για τους S&P και Nasdaq. Κέρδη στις ευρωαγορές.


συνέχεια

  
Deutsche Bank: Δύσκολος ο δρόμος της καινοτομίας για την Ελλάδα
Deutsche Bank: Δύσκολος ο δρόμος της καινοτομίας για την Ελλάδα Χώρες που χρειάζεται να ενισχύσουν την ανάπτυξη αλλά δεν μπορούν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους, μπορούν να δώσουν ώθηση στην παραγωγικότητα μέσα από την καινοτομία. Για την Ελλάδα ωστόσο ο δρόμος αυτός είναι μακρύς και δύσκολος, αναφέρει σε έκθεσή της η Deutsche Bank.

 
2/2/2012
Εξετάζεται διεύρυνση των κανόνων για τα αποθεματικά των τραπεζών – Στόχος να θωρακιστούν οι τράπεζες και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη
«Η Γερμανία είναι στα αλήθεια χώρα-μοντέλο;»Δισέλιδο αφιέρωμα παραθέτει, σήμερα, η γαλλική εφημερίδα La Croix, η οποία στον πρωτοσέλιδο τίτλο, αναρωτιέται «Η Γερμανία είναι στα αλήθεια χώρα μοντέλο;», ενώ στις εσωτερικές σελίδες της φιλοξενεί εκτενές άρθρο για τα χρέη της Γερμανίας προς τις χώρες που ζημίωσε κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Στο άρθρο, με τίτλο «Μεταπολεμικά, η Γερμανία δεν ξεπλήρωσε όλα τα χρέη της», αναπτύσσονται οι θέσεις του Γερμανού ιστορικού και καθηγητή στο London School of Economics, κ. Άλμπρεχτ Ρίτσλ. Σύμφωνα με τον καθηγητή, «το γερμανικό οικονομικό θαύμα μετά τον Πόλεμο, οφείλεται στη μη αποπληρωμή των χρεών της χώρας του μετά από δύο Παγκοσμίους πολέμους».




31/1/2012
ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Αισιοδοξία για το PSI
Σε νέα υψηλά τριών μηνών, κοντά στα επίπεδα των 800 μονάδων έκλεισε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά. Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιηθήκαν οι συναλλαγές, με τους επενδυτές να προεξοφλούν θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το PSI και τις τραπεζικές μετοχές, με πρωταγωνιστή την Alpha Bank, να επιδίδονται σε ανοδικό ράλι.
31/1 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Ένα τρισ. ευρώ θα ζητήσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες
Αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες σχεδιάζουν να δανεισθούν έως και διπλάσια ποσά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της νέας δημοπρασίας για τη χορήγηση τριετούς χρηματοδότησης στις 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.




Γερμανική Εκδοση FT: Υπερμηχανισμός διάσωσης του ευρώ σχεδιάζεται από ΕΕ-ΗΠΑ

Στην Ελλάδα προχωράμε με ταχύτητα στην πτώχευση του ιδιωτικού τομέαΟ Απ. Βακάκης, της Jumbo, μιλάει στην «Ι».

Το μεγάλο στοίχημα του Λιβανού στην αγορά LNG

Κατέθεσε αίτηση εισαγωγής της εταιρείας του Gaslog στο Χρηματιστήριο ...






















Βλέπε:
Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑ
ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΧΦ
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΦ
ΤΟ ΧΦ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ





ένα κομμάτι μουσικής αφιερωμένο στους ανθρώπους που δοκιμάζονται στους δύσκολους καιρούς.............


Δεν υπάρχουν σχόλια: