Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Όχι νέα τάξη αλλά Ελληνική Τάξη!)


Όχι νέα τάξη αλλά Ελληνική Τάξη!

Διαβάζουμε στον τύπο, στις δύο τελευταίες ημέρες :

«Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τα μέτρα λιτότητας ύψους 16 δισ. δολαρίων που θα έδιναν ώθηση στην ολλανδική οικονομία κατέρρευσαν το Σάββατο….
Ο ηγέτης του κόμματος, Geert Wilders διευκρίνισε πως το κόμμα δεν συμφώνησε με τις περικοπές του προϋπολογισμού για τον περιορισμό του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Μόνο η ανάγνωση της είδησης αυτής,  που δυστυχώς δεν είναι απλώς άποψη αλλά γεγονός είναι αρκετή να διαισθανθεί κανείς το ροκάνισμα και ξεθώριασμα, που οι πρακτικές των μελών της ευρωζώνης  προκαλούν στην Ευρωπαϊκή Ιδέα για μια μεγάλη, ισότιμη, αποτελεσματική και ενιαία Ευρώπη.

Αν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης θέλουν π.χ. διαφορετικά ποσοστά δημοσιονομικών ελλειμμάτων εκάστη δια τη χώρα τους και μάλιστα σε βαθμό και χρονική διάρκεια μη οριζόμενη εκ των προτέρων (δηλαδή ο κάθε ένας να κάνει του κεφαλιού του), καλό θα ήταν για όλους, σιγά-σιγά και με σχεδιασμό, τα επιμέρους κράτη να επιστρέφουν στο εθνικό τους νόμισμα, αποχαιρετώντας το Ευρώ και βέβαια να αποχαιρετούν το όραμα που έκρυβε το Κοινό Νόμισμα για την Ενιαία και Ισότιμη Ευρώπη των Εθνών και Λαών.

Ηδη η Le Pen   «σε συνθήκες οξύτατης κρίσης της ευρωζώνης έθεσε ζήτημα κατάργησης του ευρώ επιστροφής στα εθνικά νομίσματα, συντονιζόμενη έτσι με την ισχυρή γαλλική παράδοση του souverainnisme (εμμονής στην εθνική κυριαρχία) και δίνοντας φωνή στο ένα τρίτο του εκλογικού σώματος το οποίο, κατά τις έρευνες, διέπεται από αντι-ευρωπαϊστικό πνεύμα»

Προς ικανοποίηση κάθε εξτρίμ στοιχείου η Ενιαία Ευρώπη ισότιμων και ομότιμων λαών τείνει να αποδεικνύεται μια χίμαιρα, ένα παραμύθι για μικρά παιδιά.

Οι Γερμανοί θα μείνουν να αναρωτιούνται τι έφταιξε, μη κατανοώντας ότι η πολιτική της τιμωρίας δεν έχει ηθική και πρακτική εφαρμογή σε Έθνη, οι Γάλλοι θα ανησυχούν μπας και χάσουν μια πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη, λες και η Ενιαία Ευρώπη συστάθηκε για το σκοπό αυτό, την ίδια ανησυχία σε υπέρτατο βαθμό θα έχουν και οι Άγγλοι κ.ο.κ.
Με μικρόψυχες αποφάσεις και πολιτικές ψιλικατζίδικου δεν φτιάχνονται μεγάλα έθνη ή ακριβέστερα μεγάλες ομοσπονδίες εθνών και λαών που ήδη είναι γεμάτα από ένδοξες ιστορικές στιγμές και επιτεύγματα στον πολιτισμό και στις επιστήμες από αρχαιοτάτων χρόνων.

Λοιπόν, αφού το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να μας πέφτει βαρύ, Άντε παιδιά να επιστρέψουμε στα χωριά μας, σωστοί αρχοντοχωριάτες.
Και όπως λέμε κάθε εμπόδιο σε καλό!  Δεν ξέρεις, κιόλας, τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, όπως για παράδειγμα εμείς, μια μικρή χώρα, οι Έλληνες με έναν νέο "Μεγαλέξανδρο" την επόμενη φορά να εξορμήσουμε προς Βορρά και να τους "βάλουμε" όλους σε τάξη.
Όχι νέα τάξη αλλά Ελληνική Τάξη!
Θέλω να πιστεύω, ότι το όραμα της Ενιαίας Ευρώπης είναι  τελικά επιτεύξιμο.

Βλέπε:
Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑ
ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΧΦ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Η απόδειξη του κάτι!
..και τώρα τι κάνουμε;
η αλληλέγγυα στάση είναι η λύση

Αν οι Έλληνες γίνουν πιο επιθετικοί, ...
 Ο Κόσμος όπως τον βλέπω εγώ
η Ελλάδα θα ανακάμψει;
Είναι τόσο απλό!
Διαχείριση Κρατικού Χρέους 
Ακίνητα, μια πονεμένη ιστορία
Απόδοση και Κίνδυνος
 Θα ανακάμψει η χώρα μας;









Δεν υπάρχουν σχόλια: